P3D V5 VRAM ISSUE

Any issues, problems or troubleshooting topics related to the additional features present in the Prepar3D Professional Plus client application.
speedbird__01
Posts: 13
Joined: Mon Jul 06, 2020 8:24 pm

Re: P3D V5 VRAM ISSUE

Postby speedbird__01 » Wed Jul 08, 2020 12:28 pm

Last edited by speedbird__01 on Wed Jul 08, 2020 12:30 pm, edited 1 time in total.

speedbird__01
Posts: 13
Joined: Mon Jul 06, 2020 8:24 pm

Re: P3D V5 VRAM ISSUE

Postby speedbird__01 » Wed Jul 08, 2020 12:29 pm

Here Are The Image Links:
https://imgur.com/xYUP5Pq
https://imgur.com/d7i3u83
I Have Matched Your Settings, I Do Use True Earth And Im At Orbx Edinburgh Stand 10

speedbird__01
Posts: 13
Joined: Mon Jul 06, 2020 8:24 pm

Re: P3D V5 VRAM ISSUE

Postby speedbird__01 » Thu Jul 09, 2020 8:39 am

Has anyone got any suggestions on what i could do

rjord
Posts: 26
Joined: Sat Aug 18, 2012 7:32 pm

Re: P3D V5 VRAM ISSUE

Postby rjord » Mon Jul 20, 2020 12:46 am

For anyone needing to update to Windows 2004, the windows upgrade screen may mention at the top that windows has the latest update.

However, if you look down the page you may see Windows 2004 is available as a feature update.

That is the one you want.

JorgenSA
Posts: 2696
Joined: Sun Mar 11, 2018 7:17 am
Location: 5 NM NE of EDXF

Re: P3D V5 VRAM ISSUE

Postby JorgenSA » Mon Jul 20, 2020 7:30 am

There is no way around this.

For improved VRAM management (and also for better DX12 performance), you need:

1. Windows 10 v. 2004, and

2. The latest graphics card drivers, no matter if AMD or nVidia.

Jorgen
System: i7-7700K @ 4.66 GHz, ASUS Z170-A motherboard, 16 GB 3200 MHz DDR4 RAM, nVidia GTX 960 w/ 4 GB DDR5 VRAM, Windows 10 Home.

All views and opinions expressed here are entirely my own. I am not a Lockheed-Martin employee.


Return to “Prepar3D Professional Plus Client Application Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests