[RESOLVED] dll.xml don't work after applying hotfix 4.5 - typo in dll.xml

Any issues, problems or troubleshooting topics related to the Prepar3D client application.
User avatar
Kai-Uwe Weiss
Posts: 123
Joined: Sat Jan 07, 2012 7:13 pm

[RESOLVED] dll.xml don't work after applying hotfix 4.5 - typo in dll.xml

Postby Kai-Uwe Weiss » Tue May 14, 2019 6:41 am

Good morning,

after installing the hotfix 4.5 the entries in my dll.xml in programdata don't work anymore. No RAAS Pro, no PMDG HUD and user interface and no carenado entries are in the addon menu. RAAS pro doesn't work and the PMDG hood is empty, only the frame.
Here is the content of the dll.xml. Maybe it is corrupted but I couldn't find anything:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<SimBase.Document Type="AceXML" version="3,0" id="dll">
<Descr>AceXML Document</Descr>
<Filename>dll.xml</Filename>
<Launch.Addon>
<Name>PMDG_HUD_interface</Name>
<Disabled>False</Disabled>
<Path>PMDG\DLLs\PMDG_HUD_interface.dll</Path>
<DllStartName>module_init</DllStartName>
<DllStopName>module_deinit</DllStopName>
</Launch.Addon>
<Name>PMDG_Interface</Name>
<Disabled>False</Disabled>
<Path>PMDG\DLLs\PMDG_Interface.dll</Path>
<DllStartName>module_init</DllStartName>
<DllStopName>module_deinit</DllStopName>
</Launch.Addon>
<Launch.Addon>
<Name>Carenavigraph</Name>
<Disabled>False</Disabled>
<Path>.\Carenavigraph.dll</Path>
</Launch.Addon>
<Launch.Addon>
<Name>CMeteoXml</Name>
<Disabled>False</Disabled>
<Path>.\CMeteoXml.dll</Path>
</Launch.Addon>
<Launch.Addon>
<Name>RAASPRO</Name>
<Disabled>False</Disabled>
<ManualLoad>False</ManualLoad>
<Path>.\RAASPRO\RAASPRO.dll</Path>
<DllStartName>module_init</DllStartName>
<DllStopName>module_deinit</DllStopName>
</Launch.Addon>
</SimBase.Document>

Kai
Mainboard: ASUS ROG STRIX z370-H Gaming
CPU: CoffeeLake I7 8700K @ 5,2Ghz
Gainward CardExpert RTX 2080Ti
Monitor: LG ULTRAWIDE(38UC99) 3840*1600
32 GB RAM DDR4 3200 GSkill
Intel OptaneMemory 32GB
Windows 10 pro
P3Dv4.5

User avatar
Simbol
Posts: 349
Joined: Thu Sep 07, 2017 10:24 pm
Location: UK
Contact:

Re: dll.xml don't work after applying hotfix 4.5

Postby Simbol » Tue May 14, 2019 11:35 am

You need to contact PMDG for support, maybe they need to update their add-on's for the new version.

S.
Image
CEO Flight Sim Technologies Ltd
Oficial Website: https://www.FSReborn.com

tonyg
Posts: 1
Joined: Sun Oct 09, 2011 8:14 pm

Re: dll.xml don't work after applying hotfix 4.5

Postby tonyg » Tue May 14, 2019 12:42 pm

Kai

Looks like you have a line missing.

</Launch.Addon>
<Name>PMDG_Interface</Name>

insert <Launch.Addon> between the two lines.

Should be :-
</Launch.Addon>
<Launch.Addon>
<Name>PMDG_Interface</Name>

Hope this helps

Tony

Martyson
Posts: 5840
Joined: Sun Mar 25, 2012 11:08 am

Re: dll.xml don't work after applying hotfix 4.5

Postby Martyson » Tue May 14, 2019 12:50 pm

Good morning,

after installing the hotfix 4.5 the entries in my dll.xml in programdata don't work anymore. No RAAS Pro, no PMDG HUD and user interface and no carenado entries are in the addon menu. RAAS pro doesn't work and the PMDG hood is empty, only the frame.
Here is the content of the dll.xml. Maybe it is corrupted but I couldn't find anything:



Kai
All ok on my P3Dv4.5 HF1 for PMDG HUD and RAAS.
Best Regards,
Vaughan Martell (KDTW)

User avatar
MikeB54
Posts: 276
Joined: Sat Nov 22, 2014 11:46 pm
Location: Hudson, NH

Re: dll.xml don't work after applying hotfix 4.5

Postby MikeB54 » Tue May 14, 2019 1:58 pm

What Tony said. Your file is missing a line. Here is what it should be:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<SimBase.Document Type="AceXML" version="3,0" id="dll">
<Descr>AceXML Document</Descr>
<Filename>dll.xml</Filename>
<Launch.Addon>
<Name>PMDG_HUD_interface</Name>
<Disabled>False</Disabled>
<Path>PMDG\DLLs\PMDG_HUD_interface.dll</Path>
<DllStartName>module_init</DllStartName>
<DllStopName>module_deinit</DllStopName>
</Launch.Addon>
<Launch.Addon>
<Name>PMDG_Interface</Name>
<Disabled>False</Disabled>
<Path>PMDG\DLLs\PMDG_Interface.dll</Path>
<DllStartName>module_init</DllStartName>
<DllStopName>module_deinit</DllStopName>
</Launch.Addon>
<Launch.Addon>
<Name>Carenavigraph</Name>
<Disabled>False</Disabled>
<Path>.\Carenavigraph.dll</Path>
</Launch.Addon>
<Launch.Addon>
<Name>CMeteoXml</Name>
<Disabled>False</Disabled>
<Path>.\CMeteoXml.dll</Path>
</Launch.Addon>
<Launch.Addon>
<Name>RAASPRO</Name>
<Disabled>False</Disabled>
<ManualLoad>False</ManualLoad>
<Path>.\RAASPRO\RAASPRO.dll</Path>
<DllStartName>module_init</DllStartName>
<DllStopName>module_deinit</DllStopName>
</Launch.Addon>
</SimBase.Document>


Mike

User avatar
Kai-Uwe Weiss
Posts: 123
Joined: Sat Jan 07, 2012 7:13 pm

Re: dll.xml don't work after applying hotfix 4.5

Postby Kai-Uwe Weiss » Tue May 14, 2019 3:12 pm

Thank you very much, this did it :)!

Kai
Mainboard: ASUS ROG STRIX z370-H Gaming
CPU: CoffeeLake I7 8700K @ 5,2Ghz
Gainward CardExpert RTX 2080Ti
Monitor: LG ULTRAWIDE(38UC99) 3840*1600
32 GB RAM DDR4 3200 GSkill
Intel OptaneMemory 32GB
Windows 10 pro
P3Dv4.5


Return to “Prepar3D Client Application Questions”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 27 guests