Time preview issue - 77% and hang up

Any issues, problems or troubleshooting topics related to the additional features present in the Prepar3D Professional Plus client application.
User avatar
YoYo
Posts: 265
Joined: Thu Nov 28, 2013 2:53 pm

Time preview issue - 77% and hang up

Postby YoYo » Tue Apr 21, 2020 8:59 am

When I click Apply - sim start to reloading and stops on 77% level and hang up. I was waiting .... 25 minutes (default small airport to check this option, P3Dv5 is on fast SSD drive) and Im still recived max 77%, nothing more.

Image

Image

I must use Ctrl+Alt+Del to kills P3Dv5 prosess. Checked few times, the result was the same.
webmaster of www.yoyosims.pl
spec: W10, i9 9900K, RTX 3090, 32 RAM | P3Dv5 | VR only: HP Reverb v2

User avatar
Martyson
Posts: 10002
Joined: Sun Mar 25, 2012 11:08 am

Re: Time preview issue - 77% and hang up

Postby Martyson » Tue Apr 21, 2020 9:08 am

I have set new time of day many times, accepted, ok, and it loads ok.

Has this worked for you in the past but just now started acting up?

Which default airport?
Best Regards,
Vaughan Martell (KDTW)

User avatar
YoYo
Posts: 265
Joined: Thu Nov 28, 2013 2:53 pm

Re: Time preview issue - 77% and hang up

Postby YoYo » Tue Apr 21, 2020 10:22 am

I have set new time of day many times, accepted, ok, and it loads ok.

Has this worked for you in the past but just now started acting up?

Which default airport?
By slider of the time preview after when sim is working?
webmaster of www.yoyosims.pl
spec: W10, i9 9900K, RTX 3090, 32 RAM | P3Dv5 | VR only: HP Reverb v2

User avatar
Martyson
Posts: 10002
Joined: Sun Mar 25, 2012 11:08 am

Re: Time preview issue - 77% and hang up

Postby Martyson » Tue Apr 21, 2020 10:28 am

I have set new time of day many times, accepted, ok, and it loads ok.

Has this worked for you in the past but just now started acting up?

Which default airport?
By slider of the time preview after when sim is working?
I just tested with slider.
All ok.
Best Regards,
Vaughan Martell (KDTW)

User avatar
Rob McCarthy
Lockheed Martin
Posts: 2878
Joined: Wed Aug 24, 2011 1:37 pm

Re: Time preview issue - 77% and hang up

Postby Rob McCarthy » Tue Apr 21, 2020 12:41 pm

What are your AI settings when encountering this issue? Also is this happening with stock AI or with AI add-ons installed?

Regards,
Rob McCarthy
Rob McCarthy
Prepar3D® Core Lead

User avatar
YoYo
Posts: 265
Joined: Thu Nov 28, 2013 2:53 pm

Re: Time preview issue - 77% and hang up

Postby YoYo » Tue Apr 21, 2020 12:46 pm

I just tested with slider.
All ok.
Ok, I checked more.
Looks like its a save problem file?

Please do - any plane, it could be default Cub, any deafult airport. Save the file.
Next close and open P3Dv5 again. Load this saved flight, use slider on time preview + 1h for example and hit Apply.
Please back with info :). TY!
What are your AI settings when encountering this issue? Also is this happening with stock AI or with AI add-ons installed?

Regards,
Rob McCarthy
16% of all AI, default only.
webmaster of www.yoyosims.pl
spec: W10, i9 9900K, RTX 3090, 32 RAM | P3Dv5 | VR only: HP Reverb v2

User avatar
Martyson
Posts: 10002
Joined: Sun Mar 25, 2012 11:08 am

Re: Time preview issue - 77% and hang up

Postby Martyson » Tue Apr 21, 2020 9:24 pm

Saved flight then Time preview + 1 hr stops at 77% loading.

I never do that.
I always have changed the HH:MM:SS values and it works ok.
As I previously mentioned:
I have set new time of day many times, accepted, ok, and it loads ok.
Best Regards,
Vaughan Martell (KDTW)

User avatar
YoYo
Posts: 265
Joined: Thu Nov 28, 2013 2:53 pm

Re: Time preview issue - 77% and hang up

Postby YoYo » Tue Apr 21, 2020 10:35 pm

Saved flight then Time preview + 1 hr stops at 77% loading.
Thank You for test! :)

Maybe its AI issue then? Something blocks here.
webmaster of www.yoyosims.pl
spec: W10, i9 9900K, RTX 3090, 32 RAM | P3Dv5 | VR only: HP Reverb v2

User avatar
Martyson
Posts: 10002
Joined: Sun Mar 25, 2012 11:08 am

Re: Time preview issue - 77% and hang up

Postby Martyson » Tue Apr 21, 2020 11:43 pm

I do not use AI aircraft
Default setup, no add-ons (except FSUIPC6), no VR
From my default flight
P3Dv5
LM F22 KDTW
then (late edit : without changing views etc / do not do anything to the newly loaded saved flight)
+7.9 hours with slider time preview
Wait for screen to populate with new time data
Apply
Accept
Apply preview
Yes

No error

3 screenshots:

Edit: On other tests if I change the view in the VC cockpit to e.g., zoom in on a gauge and then do Time preview slider and Accept the preview the load process stops at 77%.

Image

Image

Image
Best Regards,
Vaughan Martell (KDTW)

ppo
Posts: 94
Joined: Mon Nov 25, 2013 3:52 pm

Re: Time preview issue - 77% and hang up

Postby ppo » Wed Apr 22, 2020 12:49 am

Same problem here with time preview.
See link below
http://www.prepar3d.com/forum/viewtopic ... 35#p213747

User avatar
Martyson
Posts: 10002
Joined: Sun Mar 25, 2012 11:08 am

Re: Time preview issue - 77% and hang up

Postby Martyson » Wed Apr 22, 2020 6:42 am

A note for my previous post.

I mentioned I do not use AI aircraft.

However, I did have airport vehicles, road, ships and leisure boats in use.
Best Regards,
Vaughan Martell (KDTW)

User avatar
YoYo
Posts: 265
Joined: Thu Nov 28, 2013 2:53 pm

Re: Time preview issue - 77% and hang up

Postby YoYo » Wed Apr 22, 2020 7:06 am

Same problem here with time preview.
See link below
http://www.prepar3d.com/forum/viewtopic ... 35#p213747
Thx for link, it looks like a bigger problem.
A note for my previous post....
Martyson, as I wrote, for me if I take default flight from just loaded v5 everything is fine.
Sim hang up on 77% only if I take saved flight from new loaded sim (if it will be the same session is ok still). So for test after saving file - close P3Dv5, open it again, and load the file again, Next use Time Preview.
webmaster of www.yoyosims.pl
spec: W10, i9 9900K, RTX 3090, 32 RAM | P3Dv5 | VR only: HP Reverb v2

User avatar
Martyson
Posts: 10002
Joined: Sun Mar 25, 2012 11:08 am

Re: Time preview issue - 77% and hang up

Postby Martyson » Wed Apr 22, 2020 7:29 am

"Please do - any plane, it could be default Cub, any deafult airport. Save the file.
Next close and open P3Dv5 again. Load this saved flight, use slider on time preview + 1h for example and hit Apply.
Please back with info :). TY!"

I just tested.
No AI aircraft traffic.
Airport vehicles, road, ships = YES
saved a new flight at KGRR .
exit p3d
reboot pc
load saved flight.
Time preview slider working OK.

Note:
I normally change the HH:MM:SS values and it works ok.
For what I do I do not need time preview slider.
Best Regards,
Vaughan Martell (KDTW)

User avatar
YoYo
Posts: 265
Joined: Thu Nov 28, 2013 2:53 pm

Re: Time preview issue - 77% and hang up

Postby YoYo » Wed Apr 22, 2020 9:10 am

I just tested.
No AI aircraft traffic.
Ok, I'll check with 0 AI, thx.
webmaster of www.yoyosims.pl
spec: W10, i9 9900K, RTX 3090, 32 RAM | P3Dv5 | VR only: HP Reverb v2

User avatar
YoYo
Posts: 265
Joined: Thu Nov 28, 2013 2:53 pm

Re: Time preview issue - 77% and hang up

Postby YoYo » Wed Apr 22, 2020 11:41 am

No AI aircraft traffic.
Ok, I checked your "non AI option".
Here is the reason why you havent CTD with Time Preview perhaps.
I setup all AI traffic to 0 - no problem with loaded file and time preview option.
So its AI problem I suppose when you change a time.
webmaster of www.yoyosims.pl
spec: W10, i9 9900K, RTX 3090, 32 RAM | P3Dv5 | VR only: HP Reverb v2


Return to “Prepar3D Professional Plus Client Application Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests