Install V5 over v4.5

Any issues, problems or troubleshooting topics related to installing the Prepar3D client application or it's installer.
braudoux
Posts: 12
Joined: Wed Aug 31, 2016 3:20 pm

Install V5 over v4.5

Postby braudoux » Sat Jul 11, 2020 4:06 pm

Hello,
Very quick one.
I just purchased V5 and am wondering if I must uninstall v5, or if I can keep v4.5 as it is and install v5 over it in order to keep all my add-on installed? To upgrade the previous versions, I used to update only Install Client... Can it be the same ?
Most of them have been upgraded to be compatible with v5

Thanks in advance.

Note: I could not easily find the answer through the thousands of posts here and there... :(
P3D V4.5 on SSD512 - W10.64
All add-ons on HDD 2To
Intel Core I9+9900K, RAM32Gb, NVidia RTX2080TI, Surround 3 x 27inc, VR Pimax5K+
Saitex X55, Saitek Yoke Pro + Throttle quadrant, Multi panel, Saitek Rudder pedals, Thrustmaster MFD Cougar x2

JorgenSA
Posts: 2732
Joined: Sun Mar 11, 2018 7:17 am
Location: 5 NM NE of EDXF

Re: Install V5 over v4.5

Postby JorgenSA » Sat Jul 11, 2020 4:43 pm

You can not install v. 5 over v. 4.5, it is a separate, different product. They will, however, happily co-exist on the same system.

But, you can make v. 5 use your present v. 4.5 add-ons that are v. 5 compatible, by pointing v. 5 to the location where v. 4.5 keeps them, if - but only if - they are installed in v. 4.5 using the .xml method.

Jorgen
System: i7-7700K @ 4.66 GHz, ASUS Z170-A motherboard, 16 GB 3200 MHz DDR4 RAM, nVidia GTX 960 w/ 4 GB DDR5 VRAM, Windows 10 Home.

All views and opinions expressed here are entirely my own. I am not a Lockheed-Martin employee.

braudoux
Posts: 12
Joined: Wed Aug 31, 2016 3:20 pm

Re: Install V5 over v4.5

Postby braudoux » Sun Jul 12, 2020 1:42 am

Thanks Jorgen... Will proceed as proposed
P3D V4.5 on SSD512 - W10.64
All add-ons on HDD 2To
Intel Core I9+9900K, RAM32Gb, NVidia RTX2080TI, Surround 3 x 27inc, VR Pimax5K+
Saitex X55, Saitek Yoke Pro + Throttle quadrant, Multi panel, Saitek Rudder pedals, Thrustmaster MFD Cougar x2


Return to “Prepar3D Installation and Installer Questions”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 34 guests