HF2 DLL Error

Any issues, problems or troubleshooting topics related to installing the Prepar3D client application or it's installer.
jeh494
Posts: 6
Joined: Sat Sep 15, 2018 8:14 am

HF2 DLL Error

Postby jeh494 » Tue Jun 30, 2020 3:14 am

Hi team,

Having downloaded P3D v5 HF2 Client, an error at launch appears stating the the "DXGIGetDebugInterface1 cannot be found in the dynamic link library GFSDK_Aftermath_lib.x64". P3D will not launch nor is any splash screen displayed. How can this be resolved and why is it happening?

Thanks, Joel .

JorgenSA
Posts: 2732
Joined: Sun Mar 11, 2018 7:17 am
Location: 5 NM NE of EDXF

Re: HF2 DLL Error

Postby JorgenSA » Tue Jun 30, 2020 8:29 am

Joel,

You may want to look at this article:

https://www.dll-files.com/gfsdk_afterma ... 4.dll.html

Pay special attention to the words "malicious software" and "damaged Windows registry".

The first thing I would do here is run a virus scan. Then I would run the command (from a command prompt):

sfc /scannow

And let that do its thing.

After that, run Windows Update.

If that does not fix things, then I would try a registry repair, and there are several tools available that will do that.

But, whatever you do, DO NOT download any dll files from anywhere - if that file is damaged and it needs to be replaced, then you're looking at a Windows reinstallation.

Jorgen
System: i7-7700K @ 4.66 GHz, ASUS Z170-A motherboard, 16 GB 3200 MHz DDR4 RAM, nVidia GTX 960 w/ 4 GB DDR5 VRAM, Windows 10 Home.

All views and opinions expressed here are entirely my own. I am not a Lockheed-Martin employee.

jeh494
Posts: 6
Joined: Sat Sep 15, 2018 8:14 am

Re: HF2 DLL Error

Postby jeh494 » Thu Jul 02, 2020 4:41 am

Hi Jorgen,

Thanks for the advice. Unfortunately it didn't work out.

Interestingly I never had the same problem/message using P3D v5 HF1 or the release version. Has something changed substantially in in HF2 which may be impacting this?

Re-installing the full package didn't work either..

I am at a loss.

Joel.

JorgenSA
Posts: 2732
Joined: Sun Mar 11, 2018 7:17 am
Location: 5 NM NE of EDXF

Re: HF2 DLL Error

Postby JorgenSA » Thu Jul 02, 2020 4:49 pm

Joel,

What are your system specs?

Jorgen
System: i7-7700K @ 4.66 GHz, ASUS Z170-A motherboard, 16 GB 3200 MHz DDR4 RAM, nVidia GTX 960 w/ 4 GB DDR5 VRAM, Windows 10 Home.

All views and opinions expressed here are entirely my own. I am not a Lockheed-Martin employee.

jeh494
Posts: 6
Joined: Sat Sep 15, 2018 8:14 am

Re: HF2 DLL Error

Postby jeh494 » Fri Jul 03, 2020 3:28 am

Hi Jorgen,

Specs: i7-6700K @ 4.6Ghz; Azus z170 board; 16GB Ram @ 2400Mhz; 2 x 500GB SSD's; Windows 10 Home.

Regular windows updates have been performed and the PC is kept quite clean.

Hope this helps.

Cheers


Return to “Prepar3D Installation and Installer Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 39 guests