P3D HF2 desapears

Any issues, problems or troubleshooting topics related to installing the Prepar3D client application or it's installer.
mpni
Posts: 117
Joined: Thu Aug 09, 2018 10:37 am

P3D HF2 desapears

Postby mpni » Tue Jun 23, 2020 8:01 pm

Hi,
I just bought P3Dv5 Academic (5.0.31.35253)
Installation and activation went well.
I launch P3D in admin, the scene index is created and after a few minutes the screen disappears and I have nothing.
I did a repair of the P3Dv5 Academic.
I had the Prepar3D.cfg redone. No more success.
Installation is done as follows :
F: \ Lockheed Martin \ Prepar3D v4
F: \ Lockheed Martin \ Prepar3D v4 SDK
F: \ Lockheed Martin \ Prepar3D v5
F: \ Lockheed Martin \ Prepar3D v5 SDK

Any idea ???
Regards
Michel

User avatar
Simbol
Posts: 699
Joined: Thu Sep 07, 2017 10:24 pm
Location: UK
Contact:

Re: P3D HF2 desapears

Postby Simbol » Tue Jun 23, 2020 9:40 pm

Check the event viewer, are there any errors there? if so can you post them here?

S.
Image
CEO Flight Sim Technologies Ltd
Oficial Website: https://www.FSReborn.com

mpni
Posts: 117
Joined: Thu Aug 09, 2018 10:37 am

Re: P3D HF2 desapears

Postby mpni » Wed Jun 24, 2020 5:39 am

Erreur 24/06/2020 07:07:26 .NET Runtime
Application : Prepard3D.exe
Version du Framework : v4.0.30319
Description : le processus a été arrêté en raison d'un exception non gérée
Informations sur l'exception : code d'exception c0000005, adresse d'exception 0000000010002413
*****************************************************
Erreur 24/06/2020 07:07:27 Application Error
Nom de l'application défaillante Prepar3D.exe, version : 5.0.31.35253, horodatage : 0x5eebf566
Nom du module défaillant : EZFDR64.DLL, version : 0.0.0.0, horodatage : 0x20b03bf9
Code d'exception : 0xc0000005
ID du processus défaillant : 0x988
Heure de début de l'application défaillante : 0x01d649e538b17d3e
Chemin d'accès de l'application défaillante : F:\Lockeed Martin\Prepard3D v5\Prepar3D.exe
Chemin d'accès du module défaillant: C:\Program Files (x86)\Trust GXT\555\EZFRD64.DLL
ID de rapport : ca37c0d1-6197-4faa-9c45-1113fa66a735

JorgenSA
Posts: 2722
Joined: Sun Mar 11, 2018 7:17 am
Location: 5 NM NE of EDXF

Re: P3D HF2 desapears

Postby JorgenSA » Wed Jun 24, 2020 7:33 am

Michel,

For this error we will need your system specifications, including all hardware add-ons, and the version of your Windows 10.

Jorgen
System: i7-7700K @ 4.66 GHz, ASUS Z170-A motherboard, 16 GB 3200 MHz DDR4 RAM, nVidia GTX 960 w/ 4 GB DDR5 VRAM, Windows 10 Home.

All views and opinions expressed here are entirely my own. I am not a Lockheed-Martin employee.

mpni
Posts: 117
Joined: Thu Aug 09, 2018 10:37 am

Re: P3D HF2 desapears

Postby mpni » Wed Jun 24, 2020 8:25 am

Système d'exploitation 64 bits, processeur x64
Windows 10 Famille version 2004
Version du sytème d'exploitation 19041.329
Expérience Windows feature experience pack 120.2202.130.0


MSI GeForce GTX 1080 Gaming X - 8 Go
Intel Core i7 8700K (No OC)
G.Skill Ripjaws V Red DDR4 2 x 8 Go 2666 MHz CAS 15
MSI Z370 SLI PLUS
Crucial MX300 - 525 Go (périphérique SATA, Partition GPT)
Seagate BarraCuda 2 To (périphérique SATA, Partition GPT)
SAMSUNG SSD 2.5" 850 EVO 1 TO (périphérique SATA, Partition MBR) (Logiciels Prepar3D v4 et v5)

Clavier et souris logitech sur port USB
Graveur DVD - SATA 22x
Corsair Hydro Series - H75
Cooler Master G750M
Be Quiet Silent Base 800 - Silver

IIYAMA GB2760QSU-B1 27IN FHD 2560*1440 QHD 144HZ
SAMSUNG S22C450F 21.5IN LED FHD VGA DVI HDMI

mpni
Posts: 117
Joined: Thu Aug 09, 2018 10:37 am

Re: P3D HF2 desapears

Postby mpni » Wed Jun 24, 2020 8:27 am

Hi
For information, all works fine with P3D v4.5 HF3
regards
Michel

mpni
Posts: 117
Joined: Thu Aug 09, 2018 10:37 am

Re: P3D HF2 desapears

Postby mpni » Wed Jun 24, 2020 8:37 am

Trust Gaming GXT 555 Joystick Predator

JorgenSA
Posts: 2722
Joined: Sun Mar 11, 2018 7:17 am
Location: 5 NM NE of EDXF

Re: P3D HF2 desapears

Postby JorgenSA » Wed Jun 24, 2020 8:46 am

Michel,

From this I can see no logical explanation why P3D (and you have the latest HF2 version) should not work on your system.

But please confirm this: you say you run the program as an Administrator, but did you also run the installer as an Administrator? I would imagine you did, but I need you to confirm that.

Other than that, what might be the problem is this: EZFDR64.DLL - as far as I can find out, this is a 3rd-party device driver, which may be outdated.

For fixing that, and for updating device drivers on your motherboard in general, you might want to find a driver updater, if you don't have one already. Personally, I use one called Driver Booster, and that is available in a free and in a paid version. I had the free version first, and liked it so much that I bought it and now maintain drivers on 3 system with it. But there are several other driver updaters out there.

Jorgen
System: i7-7700K @ 4.66 GHz, ASUS Z170-A motherboard, 16 GB 3200 MHz DDR4 RAM, nVidia GTX 960 w/ 4 GB DDR5 VRAM, Windows 10 Home.

All views and opinions expressed here are entirely my own. I am not a Lockheed-Martin employee.

User avatar
Simbol
Posts: 699
Joined: Thu Sep 07, 2017 10:24 pm
Location: UK
Contact:

Re: P3D HF2 desapears

Postby Simbol » Wed Jun 24, 2020 8:47 am

Your event viewer suggest the problem is your Joystick.

Can you remove the GXT 555 Predator temporally and see if V5 launches?

Regards,
Simbol
Image
CEO Flight Sim Technologies Ltd
Oficial Website: https://www.FSReborn.com

mpni
Posts: 117
Joined: Thu Aug 09, 2018 10:37 am

Re: P3D HF2 desapears

Postby mpni » Wed Jun 24, 2020 8:53 am

I just do it.
When the joystick is desabled, P3Dv5 launch.

JorgenSA
Posts: 2722
Joined: Sun Mar 11, 2018 7:17 am
Location: 5 NM NE of EDXF

Re: P3D HF2 desapears

Postby JorgenSA » Wed Jun 24, 2020 9:12 am

Great!

Next step, talk to the joystick manufacturer about v. 5 compatibility.

Jorgen
System: i7-7700K @ 4.66 GHz, ASUS Z170-A motherboard, 16 GB 3200 MHz DDR4 RAM, nVidia GTX 960 w/ 4 GB DDR5 VRAM, Windows 10 Home.

All views and opinions expressed here are entirely my own. I am not a Lockheed-Martin employee.

mpni
Posts: 117
Joined: Thu Aug 09, 2018 10:37 am

Re: P3D HF2 desapears

Postby mpni » Wed Jun 24, 2020 10:24 am

Thank you very much Jorgen.
I found the last driver and now P3Dv5 can be launched.
But I have another problem now : I can't go to the options page.
If the flight is not launched, when I click on the options button, P3D launch the flight and no possibility to go to options page.
If I am in flight, when clincking on Options, the page is black and P3D crahes.
I try with and without the joystick with the same result.
I try also to rebuilt the P3D.cfg with no more luck.

Nom de l'application défaillante Prepar3D.exe, version : 5.0.31.35253, horodatage : 0x5eebf566
Nom du module défaillant : KERNELBASE.DLL, version : 10.0.19041.292, horodatage : 0x84cd251b
Code d'exception : 0xc0020001
décalage d'erreur : 0x0000000000023e49
ID du processus défaillant : 0x273c
Heure de début de l'application défaillante : 0x01d640b9599d99e
Chemin d'accès de l'application défaillante : F:\Lockeed Martin\Prepard3D v5\Prepar3D.exe
Chemin d'accès du module défaillant: C:\WINDOWS\System32\KERNELBASE.dll
ID de rapport : 51acaf21-0b20-4ddb-9346-d61866ca6846

JorgenSA
Posts: 2722
Joined: Sun Mar 11, 2018 7:17 am
Location: 5 NM NE of EDXF

Re: P3D HF2 desapears

Postby JorgenSA » Wed Jun 24, 2020 10:58 am

For this one, I would like to see 2 sections from your Prepar3D.cfg:

[STARTUP] and

{USERINTERFACE]

Jorgen
System: i7-7700K @ 4.66 GHz, ASUS Z170-A motherboard, 16 GB 3200 MHz DDR4 RAM, nVidia GTX 960 w/ 4 GB DDR5 VRAM, Windows 10 Home.

All views and opinions expressed here are entirely my own. I am not a Lockheed-Martin employee.

mpni
Posts: 117
Joined: Thu Aug 09, 2018 10:37 am

Re: P3D HF2 desapears

Postby mpni » Wed Jun 24, 2020 11:15 am

[STARTUP]
LoadAllObjectCategories=False
DEMO=0
STARTUP_DEMO=
LOAD_SCENARIO_TOOLS=1
LoadCorePlugins=1
LoadVirtualReality=1
EnableViveProEyeTracking=1
EnableVirtualRealityOnStartup=0
EnableVoiceControl=0
EnableVoiceControlDebug=0
LoadWindow=1

[USERINTERFACE]
SHOW_SCENARIO_WINDOW=1
SHOW_MISSION_CAPTIONS=1
PAUSE_ON_LOST_FOCUS=1
PROMPT_ON_EXIT=1
RestoreTimeOnMove=1
ScreenshotImageFormat=2
ShowMessageText=True
UIHardwareAcceleration=True
IgnoreLowResolutionWarning=False
Map_Orientation=2

For information, I have not Virtual Reality

JorgenSA
Posts: 2722
Joined: Sun Mar 11, 2018 7:17 am
Location: 5 NM NE of EDXF

Re: P3D HF2 desapears

Postby JorgenSA » Wed Jun 24, 2020 11:37 am

And those 2 sections look like mine... so I am running out of ideas, for now at least....

Do you have any add-ons installed, so that if necessary, you could do a complete uninstallation and reinstallation?

I do not like to suggest this, but if that is possible, I can send you instructions on how to really uninstall everything and then do a virgin install.

Jorgen
System: i7-7700K @ 4.66 GHz, ASUS Z170-A motherboard, 16 GB 3200 MHz DDR4 RAM, nVidia GTX 960 w/ 4 GB DDR5 VRAM, Windows 10 Home.

All views and opinions expressed here are entirely my own. I am not a Lockheed-Martin employee.


Return to “Prepar3D Installation and Installer Questions”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 28 guests