[RESOLVED] 4.4 Fails to Start "correctly"

Any issues, problems or troubleshooting topics related to installing the Prepar3D client application or it's installer.
cookedinlh
Posts: 52
Joined: Thu Jul 28, 2016 11:14 pm
Location: Sarnia Canada
Contact:

[RESOLVED] 4.4 Fails to Start "correctly"

Postby cookedinlh » Thu Feb 07, 2019 12:07 pm

P3D 4.4 kept crashing after 20-30 min using some addon aircraft. (it's not the addons) . . .I've narrowed it down to OS, C++ Redist, Display and other Drivers, .NET and more. Not very narrow! . . . so after scrubbing drivers and all unnecessary Registry bits I completely reinstalled WIN 10 (with MSFT Tech support do all remotely). . . he did not touch P3D but it now complains that these three dlls are missing.
vcruntime140.dll
concrt140.dll
msvcp140.dll
After researching more I replaced these in Sys32 and SysWOW64 folders. P3D still complains and will not start "correctly".
I'm now out of ideas . . . again . .

diaglog says "application unable to start correctly 0xc000007b" . . maybe related to .NET?

cookedinlh
Posts: 52
Joined: Thu Jul 28, 2016 11:14 pm
Location: Sarnia Canada
Contact:

Re: 4.4 Fails to Start "correctly"

Postby cookedinlh » Thu Feb 07, 2019 4:16 pm

Also to note . . P3D v3.4 also on same computer same SSD drive works fine. Is it just a matter of just reinstalling the CLIENT?

User avatar
Poppet
Posts: 2770
Joined: Sat Nov 01, 2014 4:12 pm

Re: 4.4 Fails to Start "correctly"

Postby Poppet » Thu Feb 07, 2019 9:24 pm

vcruntime140.dll
concrt140.dll
msvcp140.dll

Hello cookedinlh

This message is telling you that Microsoft Visuals 2015 is missing from your system

Download and Install Microsoft Visuals 2015 (x64) and (x86)

1) Download Microsoft Visuals 2015 (x64) and (x86) at the link below

2) Run both Installers as Administrator and then restart your computer

https://www.microsoft.com/en-us/downloa ... x?id=52685

Note: Ensure you then run the Windows updates and apply all available updates for your system

Let us know how you get on

cookedinlh
Posts: 52
Joined: Thu Jul 28, 2016 11:14 pm
Location: Sarnia Canada
Contact:

Re: 4.4 Fails to Start "correctly"

Postby cookedinlh » Thu Feb 07, 2019 10:03 pm

Uninstalled both 2015 vc_redist pkgs . . they were the ONLY ones present . . perhaps I need 2017 plus older ones?
I RESTARTED
downloaded REINSTALLED both vc_redist pkgs . .
RESTARTED and 0xc000007b error pops up
P3D v4.4 fails to start.

cookedinlh
Posts: 52
Joined: Thu Jul 28, 2016 11:14 pm
Location: Sarnia Canada
Contact:

Re: 4.4 Fails to Start "correctly"

Postby cookedinlh » Sat Feb 09, 2019 7:46 pm

This turned out to be C++ Redistributable 2017 missing . . once installed it launched fine. THis closes this issue but P3D v4.4 still FREEZES and crashes after about 20 min use. THis is being dealt with in another client application thread . . so this is closed


Return to “Prepar3D Installation and Installer Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests