Resolution Set At 1024 works

Any issues, problems or troubleshooting topics related to computer hardware and the Prepar3D client application
iamcanadian2
Posts: 10
Joined: Fri Dec 11, 2015 10:26 pm

Resolution Set At 1024 works

Postby iamcanadian2 » Sun May 03, 2020 8:32 pm

So I did a complete uninstall of V5 and reinstalled with Hot fix1 Installed Orbx PNW ,Vancouver + Victoria.
In Prepar V5 I can only run it in 1024 resolution with sliders up med- high/ good graphics and 30+ frame rates .
If I set 2048 or 4095 I get the NVIDIA has stopped working Crash.
Prepar 4.5 runs fine, V5 is smoother and graphics are better But LM has some work to do on the VrAM thing.
Honolulu ORBX CTD just loading at 2024 resolution, 1024 its ok not by much though.

Intel 4.8 ghz
GTX 1070
16 Ram
3X55" curved led
6 dof

fottip
Posts: 9
Joined: Thu May 07, 2020 12:20 am

Re: Resolution Set At 1024 works

Postby fottip » Sun May 10, 2020 2:30 pm

If I set 2048 or 4095 I get the NVIDIA has stopped working Crash. Prepar 4.5 runs fine, V5 is smoother and graphics are better But LM has some work to do on the VrAM thing. Honolulu ORBX CTD just loading at 2024 resolution, 1024 its ok not by much though. Intel 4.8 ghz GTX 1070 16 Ram 3X55" curved led
Meh, somethings not right with your system. Specs look good except for the 1070, although could also be driver related. I have a 2080 ti running 3 4K monitors in viewgroups, high res textures everywhere, and I'm not getting video crashes with v5HF1.

I suggest disabling "Enhanced Atmospherics", variable refresh rate, and streaming textures, unless you're running out of vram - that's what they put streaming textures there for. But the real solution is to have enough vram. I never see my vram usage above 3.5GB.

Martyson
Posts: 9330
Joined: Sun Mar 25, 2012 11:08 am

Re: Resolution Set At 1024 works

Postby Martyson » Sun May 10, 2020 4:19 pm

So I did a complete uninstall of V5 and reinstalled with Hot fix1 Installed Orbx PNW ,Vancouver + Victoria.
In Prepar V5 I can only run it in 1024 resolution with sliders up med- high/ good graphics and 30+ frame rates .
If I set 2048 or 4095 I get the NVIDIA has stopped working Crash.
Prepar 4.5 runs fine, V5 is smoother and graphics are better But LM has some work to do on the VrAM thing.
Honolulu ORBX CTD just loading at 2024 resolution, 1024 its ok not by much though.

Intel 4.8 ghz
GTX 1070
16 Ram
3X55" curved led
6 dof
Is your PC home built or a store bought name brand?

What Is?:
3X55" curved led
6 dof
Best Regards,
Vaughan Martell (KDTW)


Return to “Hardware Specific Questions”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] and 24 guests