Black Sky in Prepar3d V5 HF 2

Other problems or issues not covered by other troubleshooting topics.
MarSchar1
Posts: 2
Joined: Fri Aug 07, 2020 11:04 am

Black Sky in Prepar3d V5 HF 2

Postby MarSchar1 » Fri Aug 07, 2020 11:10 am

Hi
I have a strange bug in V5. When Enhanced Atmospherics is turned on, everything looks normal. When i turn off Enhanced Atmospherics however, it looks like this: https://prnt.sc/tvnuzy
I had installed Active Sky Beta and Active Sky Cloud Art, but they are now uninstalled and this still happens. I also tryed to delete my Shaders folder and the Prepar3d.cfg, but it didnt help.
Thanks for the help
Marco

JorgenSA
Posts: 2726
Joined: Sun Mar 11, 2018 7:17 am
Location: 5 NM NE of EDXF

Re: Black Sky in Prepar3d V5 HF 2

Postby JorgenSA » Fri Aug 07, 2020 12:12 pm

Marco,

I had a fligh about half an hour ago with EA turned on. So I now did the default flight with the F-35A out of KRND with EA turned off, and the sky was blue as it usually is.

Only add-ons installed here are FSUIPC 6 and SODE plus a ton of AI.

I would think the support guys at HiFi would be the ones to answer this one.

Jorgen
System: i7-7700K @ 4.66 GHz, ASUS Z170-A motherboard, 16 GB 3200 MHz DDR4 RAM, nVidia GTX 960 w/ 4 GB DDR5 VRAM, Windows 10 Home.

All views and opinions expressed here are entirely my own. I am not a Lockheed-Martin employee.

MarSchar1
Posts: 2
Joined: Fri Aug 07, 2020 11:04 am

Re: Black Sky in Prepar3d V5 HF 2

Postby MarSchar1 » Fri Aug 07, 2020 1:49 pm

I dont think that the problem is comming from Active Sky. I uninstalled it completley and repaired Prepar3d with the install_client.msi but the black sky is still occuring. It even happens if all installed Addons are disabeld.

JorgenSA
Posts: 2726
Joined: Sun Mar 11, 2018 7:17 am
Location: 5 NM NE of EDXF

Re: Black Sky in Prepar3d V5 HF 2

Postby JorgenSA » Fri Aug 07, 2020 2:01 pm

Even if you "completely uninstall" an add-on, it may still leave files in your installation.

The only way to determine if this is a P3D error or bug is to fly in a completely virgin installation, that has never seen an add-on of any kind.

Agreed, my own installation is not completely virgin, but close.

Jorgen
System: i7-7700K @ 4.66 GHz, ASUS Z170-A motherboard, 16 GB 3200 MHz DDR4 RAM, nVidia GTX 960 w/ 4 GB DDR5 VRAM, Windows 10 Home.

All views and opinions expressed here are entirely my own. I am not a Lockheed-Martin employee.


Return to “Other Support Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 64 guests