P3Dv5 Nvidia stopped working

Other problems or issues not covered by other troubleshooting topics.
JohannJ
Posts: 12
Joined: Fri Apr 17, 2020 2:39 am

P3Dv5 Nvidia stopped working

Postby JohannJ » Mon Apr 20, 2020 1:12 am

Has anyone else got this error while running V5?
This device(Nvidia GeForce) stopped working for the following reason: DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG. ?

User avatar
Martyson
Posts: 10051
Joined: Sun Mar 25, 2012 11:08 am

Re: P3Dv5 Nvidia stopped working

Postby Martyson » Mon Apr 20, 2020 2:29 am

Has anyone else got this error while running V5?
This device(Nvidia GeForce) stopped working for the following reason: DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG. ?
Yes, while using ATC.
Best Regards,
Vaughan Martell (KDTW)

christb
Posts: 24
Joined: Wed Oct 14, 2015 3:33 pm

Re: P3Dv5 Nvidia stopped working

Postby christb » Mon Apr 20, 2020 4:54 am

yes in vr

JohannJ
Posts: 12
Joined: Fri Apr 17, 2020 2:39 am

Re: P3Dv5 Nvidia stopped working

Postby JohannJ » Mon Apr 20, 2020 12:31 pm

Only while using ATC ? Is a fix for this coming up ? Thanks :)

JohannJ
Posts: 12
Joined: Fri Apr 17, 2020 2:39 am

Re: P3Dv5 Nvidia stopped working

Postby JohannJ » Mon Apr 20, 2020 12:41 pm

I cant tell about vr cause I don´t use it. Question if that also happen while not on vr :)

User avatar
Martyson
Posts: 10051
Joined: Sun Mar 25, 2012 11:08 am

Re: P3Dv5 Nvidia stopped working

Postby Martyson » Mon Apr 20, 2020 1:04 pm

Only while using ATC ? Is a fix for this coming up ? Thanks :)
I have seen another other post in the forum where LM is aware of it and working on it.
Best Regards,
Vaughan Martell (KDTW)

JohannJ
Posts: 12
Joined: Fri Apr 17, 2020 2:39 am

Re: P3Dv5 Nvidia stopped working

Postby JohannJ » Mon Apr 20, 2020 2:00 pm

Thank you.
I hope they can fix this soon

choppa
Posts: 27
Joined: Wed Jun 28, 2017 9:43 am

Re: P3Dv5 Nvidia stopped working

Postby choppa » Tue Apr 21, 2020 12:10 am

Just to chip in...yep happening to me as well...I'm running a Geforce 1080 8GB. Please fix asap
as pretty well unusable at the moment. Thankfully kept 4.5 on separate drive. Stay safe all in these trying times...from Oz

christb
Posts: 24
Joined: Wed Oct 14, 2015 3:33 pm

Re: P3Dv5 Nvidia stopped working

Postby christb » Tue Apr 21, 2020 1:15 am

I've gotten the same in vr with a 2080TI and latest drivers

User avatar
Fresjay76
Posts: 8
Joined: Wed May 29, 2019 3:23 am

Re: P3Dv5 Nvidia stopped working

Postby Fresjay76 » Wed Apr 22, 2020 8:29 am

I am having this issue almost constantly now. I went to fly it today and hadn't had this issue previous but was having OOM's. Now I am getting these issues. I stopped the OOM's but these persist. AMD 3900X, 32GB DDR4 3600, and RTX 2080 with latest drivers. The sim is completely unusable now.
P3D v4.5 Hotfix 2, ORBX, Aerosoft, FlyTampa, Flightbeam, FSDreamTeam, REX, Active Sky, QualityWings, Carenado, PMDG
System:
Ryzen 9 3900X
MSI RTX 2080
32Gb DDR4 3600
500Gb Samsung NVME M.2 (System), 3x1Tb Samsung SSD (Programs), 16TB IronWolf NAS

Piciuch
Posts: 5
Joined: Tue Apr 21, 2020 11:34 pm

Re: P3Dv5 Nvidia stopped working

Postby Piciuch » Wed Apr 22, 2020 12:42 pm

its getting on my nerves.. Never had problems like that.. Using Default scenerys and still issues like that are NO GO for me. Im disappointed. Dont get me wrong, the FPS Improvement is amazing. But cant even profit of it, as the sim CTD after few minutes.. Going to uninstall this **** out of my HDD till some update or hotfix will be released.

User avatar
Fresjay76
Posts: 8
Joined: Wed May 29, 2019 3:23 am

Re: P3Dv5 Nvidia stopped working

Postby Fresjay76 » Wed Apr 22, 2020 5:14 pm

The issues for me is that I also have V4.5 HF2 and these issues only surfaced for me after one of the latest Windows updates in V4.5. The Solution for me was to literally roll back the speed on my systems memory from 3600Mhz to 3333Mhz. This stopped the issue in V4.5 all together. Then V5 comes along and even with my memory rolled back it still does this. In the past this Error was linked to CPU overclocking which I guess caused a disconnect with the GPU. I haven't OC'ed this processor and in fact it runs best left to its own devices to ramp up and down as needed. I do know that with AMD the speed of your RAM is the determining factor in the performance you get out of the processor. So I do get how higher RAM speed could act like an OC. But if the "Older" version of Prepar3d can run happily in this environment why shouldn't the "Newer" more advanced version? Only thing I can say is, "Ah the joys of basically being part of a Beta". Hope things get sorted sometime soon. For now just gonna go fly V4.5.

Jason
P3D v4.5 Hotfix 2, ORBX, Aerosoft, FlyTampa, Flightbeam, FSDreamTeam, REX, Active Sky, QualityWings, Carenado, PMDG
System:
Ryzen 9 3900X
MSI RTX 2080
32Gb DDR4 3600
500Gb Samsung NVME M.2 (System), 3x1Tb Samsung SSD (Programs), 16TB IronWolf NAS

couslab
Posts: 1
Joined: Fri Apr 17, 2020 10:10 am

Re: P3Dv5 Nvidia stopped working

Postby couslab » Wed Apr 22, 2020 8:58 pm

Yup I have this problem too. Nvidia RTX 2080. Hi spec machine. Same message from Nvidia. Looking forward to a fix as v5 looks great. continue with v4.5 for now.

gege21
Posts: 16
Joined: Thu Sep 07, 2017 6:35 pm

Re: P3Dv5 Nvidia stopped working

Postby gege21 » Wed Apr 22, 2020 10:38 pm

Hello, Hi,
same issue here with the ATC and the latest Nvidia driver v445.87 for a GTX1080. Common known problem that L-M is aware and try to fix the issue. Happily I have also the P3D V4.5 HF3 installed which is running fine.
be patient for the fix and keep you safe.

Friendly
Gerard

jhkaye
Posts: 12
Joined: Sun Jul 29, 2018 1:28 am

Re: P3Dv5 Nvidia stopped working

Postby jhkaye » Sun Apr 26, 2020 2:03 am

Found this helpful info today. Will go back to P3D v4.4, which has been working fine, until LM comes up with a fix.

Jim Kaye


Return to “Other Support Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 27 guests