Page 1 of 1

Unable to open scenery.cfg

Posted: Wed Mar 25, 2020 5:44 pm
by kahpebizans23
Hello,

i get this error " unable to open C:\Programdata\LockheedMartin\Prepar3dv4\Scenery.cfg" while i am clicking scenery in p3d, i cant install any scenery cause of that problem.

Yes, i have tried all things that you gave some tips such as, "deleted generated files", repairing p3d , deleted cfg file, and also i have deleted and reinstalled my p3d along with 6 important folder in appdata folder and documents folder etc..

As a result, i am so close to delete this simulator last forever because i lose my mind cause of this error.

Thanks for future helps..

Re: Unable to open scenery.cfg

Posted: Wed Mar 25, 2020 6:04 pm
by Martyson
Hello,

i get this error " unable to open C:\Programdata\LockheedMartin\Prepar3dv4\Scenery.cfg" while i am clicking scenery in p3d, i cant install any scenery cause of that problem.

Yes, i have tried all things that you gave some tips such as, "deleted generated files", repairing p3d , deleted cfg file, and also i have deleted and reinstalled my p3d along with 6 important folder in appdata folder and documents folder etc..

As a result, i am so close to delete this simulator last forever because i lose my mind cause of this error.

Thanks for future helps..
Which P3D version do you use?
Do you run P3D as Administrator?
Do you have any Virus / Bit defenders / Ransom or other Security programs running and blocking folders?
Does your scenery come with an installer?
Is your scenery approved for P3D ?
Have you added any Add-ons other than scenery (like aircraft) without any problems?

Re: Unable to open scenery.cfg

Posted: Wed Mar 25, 2020 6:15 pm
by kahpebizans23
i use p3d v4.5 last version 4.5.13.32097
yes, i run as admin.
i have mcafee virus program and i excluded p3d.exe from its settings, and i turned it off for 60 min and tried and nothing happened.

yes scenery come with installer but also i cant add any other sceneries.

yes that sceneries approved for p3d

and the simulator works perfect although this error and i can fly with add-on planes in default scenery without any problem.

i have just this problem specifically..

Re: Unable to open scenery.cfg

Posted: Wed Mar 25, 2020 6:18 pm
by Martyson
Have you installed any Aircraft without a problem?

Which scenery with an installer did not work (gave the same error)?

Re: Unable to open scenery.cfg

Posted: Wed Mar 25, 2020 6:27 pm
by kahpebizans23
yeah i have installed aerosoft a319 and i can fly with it.
i dont have lots of scenery addons, i have installed just-sim GCLF from simmarket which is free at the moment.

Re: Unable to open scenery.cfg

Posted: Wed Mar 25, 2020 6:30 pm
by Martyson
yeah i have installed aerosoft a319 and i can fly with it.
i dont have lots of scenery addons, i have installed just-sim GCLF from simmarket which is free at the moment.
Did the aircraft a319 and the scenery GCLF from simmarket install ok?

GCLF from simmarket : is it designed and approved for P3Dv4?
GCLF from simmarket : did it come with an installer?

GCLF from simmarket : what is the airport name, I did not find it at Simmarket?

Re: Unable to open scenery.cfg

Posted: Wed Mar 25, 2020 6:37 pm
by kahpebizans23
man you confused ? it is not specific scenery problem.

i got UNABLE TO OPEN SCENERY.CFG error, if you dont know , pls stop writing.

Re: Unable to open scenery.cfg

Posted: Wed Mar 25, 2020 7:18 pm
by JorgenSA
Friend, there is one thing that you have to do, if you want assistance in solving your problem:

You HAVE TO answer the questions and provide the information requested, otherwise no one can help you.

Jorgen

Re: Unable to open scenery.cfg

Posted: Wed Mar 25, 2020 9:33 pm
by kahpebizans23
i have already mentioned my problem at the beginning.

Re: Unable to open scenery.cfg

Posted: Wed Mar 25, 2020 9:40 pm
by kahpebizans23