[RESOLVED] Since updating to 4.5 HF2 Settings are not saved.

Other problems or issues not covered by other troubleshooting topics.
machtoo
Posts: 46
Joined: Tue Jun 06, 2017 12:37 am

[RESOLVED] Since updating to 4.5 HF2 Settings are not saved.

Postby machtoo » Tue Nov 26, 2019 4:08 pm

Need some guidance to fix this issue. Since upgrading to 4.5 Hotfix 2 any settings I change are reverting to some default. To correct the screen flashing I set HDR off and turn on Vsync with triple buffering. This fixes the display flashing issue. I still have to import my control xml each time I startup or change aircraft as it returns to a default control file.

This is all frustrating. Primary issued is the graphics settings changing every startup. I have checked the p3d.cfg file and it is not read only.

Any clues as to what is going on?

machtoo
Posts: 46
Joined: Tue Jun 06, 2017 12:37 am

Re: Since updating to 4.5 HF2 Settings are not saved.

Postby machtoo » Thu Nov 28, 2019 9:10 pm

P.S. The graphics, traffic settings etc return to some default and I have to reset them every startup.

machtoo
Posts: 46
Joined: Tue Jun 06, 2017 12:37 am

Re: Since updating to 4.5 HF2 Settings are not saved.

Postby machtoo » Mon Dec 02, 2019 4:24 pm

Really need some support from Lockheed SME on this issue...thanks.

User avatar
Brady Butler
Lockheed Martin
Posts: 965
Joined: Tue May 09, 2017 5:31 pm

Re: Since updating to 4.5 HF2 Settings are not saved.

Postby Brady Butler » Mon Dec 02, 2019 4:38 pm

Hello machtoo,

To have us assist you further, could you please review this topic and let us know the results from following the troubleshooting steps?

http://www.prepar3d.com/forum/viewtopic ... 2&t=123246

If the issue is determined to be caused by an add-on, you will likely want to reach out to the add-on developer for direct support. If they need any support with development, they should not hesitate to contact us.

Regards,
Brady
Brady Butler
Prepar3D® Software Engineer

machtoo
Posts: 46
Joined: Tue Jun 06, 2017 12:37 am

Re: Since updating to 4.5 HF2 Settings are not saved.

Postby machtoo » Thu Dec 05, 2019 8:11 pm

I completely uninstalled P3D and reinstalled 4.5 twice. I added add ons one at a time and tested launch each time. Stay away from anything that did not state P3D V4. All stable and working normally at this point. The only thing I did not install the second time was UTLive which requires a manual edit of the simobjects.cfg and exe.xml. When I did that the first reinstall it crashed at the splash screen. I have seen online where people are running it successfully. Hopefully they will release a native P3D V4 version.


Return to “Other Support Questions”

Who is online

Users browsing this forum: Benjamin, Bing [Bot] and 29 guests