Move Prepar3d from C:\ to a SSD (G)

Any issues, problems or troubleshooting topics related to the Prepar3D website and web apps.
1franciscodep
Posts: 4
Joined: Sat Nov 24, 2018 11:30 pm

Move Prepar3d from C:\ to a SSD (G)

Postby 1franciscodep » Tue May 19, 2020 5:59 pm

I have Prepar3D v.5; I am running out of space on C:\ and need to move the program to a dedicated SSD (G). I will highly appreciate if someone can provide with instructions.
OS: Windows 10 - pro , Thanks in advance
Francisco Rozo
frozo49@gmail.com

JorgenSA
Posts: 1372
Joined: Sun Mar 11, 2018 7:17 am
Location: 5 NM NE of EDXF

Re: Move Prepar3d from C:\ to a SSD (G)

Postby JorgenSA » Wed May 20, 2020 6:32 am

You cannot just move a flight simulator installation from one drive to another, it would create havoc in your registry.

The way to do it is to uninstall it (sorry to have to say that) from where it is now, clean out every trace of it - including in the registry, and then reinstall it where you want it.

Jorgen
System: i7-7700K @ 4.66 GHz, ASUS Z170-A motherboard, 16 GB of 2133 MHz DDR4 RAM, nVidia GTX 960 graphics w/ 4 GB DDR5 VRAM, Thrustmaster HOTAS-X, Windows 10 Home

1franciscodep
Posts: 4
Joined: Sat Nov 24, 2018 11:30 pm

Re: Move Prepar3d from C:\ to a SSD (G)

Postby 1franciscodep » Wed May 20, 2020 9:19 pm

Sad news but thanks a million 😥


Return to “Prepar3D Website and Download Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 29 guests