LandClass/Vector Data

Any issues, problems or troubleshooting topics related to the Prepar3D client application.
JRBarrett
Posts: 51
Joined: Thu Nov 28, 2013 6:06 pm
Location: Elmira, NY

Re: LandClass/Vector Data

Postby JRBarrett » Thu Apr 30, 2020 10:25 pm

I would rather have it in some form than not at all, but not like this! I tried to make it blend in more...but I have a feeling it may not please everyone :P

note: our original p3dv5 location was really far off from the screenshots you provided that i also saw as reference.
The FAA 5010 airport record for CO95 has no information on the lat/lon of either runway - just the length, runway number and surface type. Not a lot to go on! Probably not uncommon for small privately owned airports. There is an “estimated” lat/lon for the airport center and its elevation, but no idea if that is accurate, or who provided the information.

https://adip.faa.gov/agis/public/#/airportData/CO95

On the satellite view in ForeFlight, there is what appears to be a mowed runway just south of a small building, that would correspond to the “10-28” in the airport record, but zooming out and looking around, I don’t see anything that looks like a 4000 foot n-s turf runway, though there is a large open field west of the smaller runway that looks like it would have plenty of room for it.
Jim Barrett

mcdonoughdr
Posts: 19
Joined: Tue Jun 10, 2014 7:46 pm

Re: LandClass/Vector Data

Postby mcdonoughdr » Fri May 01, 2020 6:45 am

Thanks for the report on the ILS, I'll look.
Hey Max,

The V5 Hotfix 1 has somehow made a few issues even worse then the initial release.

Flickering
I've noticed that when moving the camera using the default hat switch on a joystick I get random flickering quite often on either default buildings or trees. This is very obvious on the trees around KPVD


KSEA
Still has a huge hole off 34R

Image

Image

KPVD
While the water issue is fixed here, gates now are placed in the middle of the ramp and don't connect to anything.

Image

Image

Thank you for your help in fixing this :)

mcdonoughdr
Posts: 19
Joined: Tue Jun 10, 2014 7:46 pm

Re: LandClass/Vector Data

Postby mcdonoughdr » Fri May 01, 2020 7:18 am

UPDATE: Flickering may be in relation to TrueSky, when I disabled it the flickering stooped but some of my trees now have a blueish haze when the sky can be seen directly behind or above them. I posted a different topic as this is likely it's own issue. The other scenery issues are related to this thread though.
https://www.prepar3d.com/forum/viewtopi ... 2&t=137540

Hewe
Posts: 10
Joined: Tue Feb 18, 2014 6:35 pm

Re: LandClass/Vector Data

Postby Hewe » Fri May 01, 2020 10:27 am

With P3Dv5 and HF1 I got some errors around the sea in Helsinki EFHK
Image

This screenshot below again has some tearing on it, I opened a topic about it already here. This is just to show the other lake that has some elevation problems (there are no waterfalls there in real life)
Image

Locations
Image

niksan29
Posts: 134
Joined: Wed Aug 12, 2015 4:14 pm
Location: USTR

Re: LandClass/Vector Data

Postby niksan29 » Fri May 01, 2020 10:46 am

With P3Dv5 and HF1 I got some errors around the sea in Helsinki EFHK
Without HF, was everything all ok?
Cheers!

Hewe
Posts: 10
Joined: Tue Feb 18, 2014 6:35 pm

Re: LandClass/Vector Data

Postby Hewe » Fri May 01, 2020 12:13 pm

With P3Dv5 and HF1 I got some errors around the sea in Helsinki EFHK
Without HF, was everything all ok?
I didn't check unfortunately. I only saw this topic now and decided to check the local surroundings

niksan29
Posts: 134
Joined: Wed Aug 12, 2015 4:14 pm
Location: USTR

Re: LandClass/Vector Data

Postby niksan29 » Fri May 01, 2020 12:30 pm

understood, then this must be added to the new long list to fix.
Cheers!

Pichi
Posts: 1
Joined: Wed Aug 03, 2011 8:32 pm

Re: LandClass/Vector Data

Postby Pichi » Fri May 01, 2020 1:57 pm

Image


Duplicated coasts throughout the coast and rivers of Galicia-Spain.

mcdonoughdr
Posts: 19
Joined: Tue Jun 10, 2014 7:46 pm

Re: LandClass/Vector Data

Postby mcdonoughdr » Fri May 01, 2020 4:20 pm

Hopefully we get a response from Max about SEA,PVD and EFHK

User avatar
Max Perry
Lockheed Martin
Posts: 446
Joined: Tue Sep 14, 2010 1:22 am

Re: LandClass/Vector Data

Postby Max Perry » Fri May 01, 2020 5:20 pm

Hey, the hotfix came out before all the scenery fixes were in that I knew about. It was meant to address the more serious issues, crashing/memory etc. I apologize for not being able to delay it for all this good stuff we will work to figure out when we can get this all fixed.

KSEA should have been fixed.

KPVD should have been in sync, where buildings/jetways lined up on my end. It'll be better, i re-did most of it.

I've got a long list but will add Spain coastlines to it :)

mcdonoughdr
Posts: 19
Joined: Tue Jun 10, 2014 7:46 pm

Re: LandClass/Vector Data

Postby mcdonoughdr » Fri May 01, 2020 5:29 pm

Hey, the hotfix came out before all the scenery fixes were in that I knew about. It was meant to address the more serious issues, crashing/memory etc. I apologize for not being able to delay it for all this good stuff we will work to figure out when we can get this all fixed.

KSEA should have been fixed.

KPVD should have been in sync, where buildings/jetways lined up on my end. It'll be better, i re-did most of it.

I've got a long list but will add Spain coastlines to it :)
Are you saying it's my install that's screwed up and KSEA and KPVD should look normal? I did a full reinstall.

User avatar
Max Perry
Lockheed Martin
Posts: 446
Joined: Tue Sep 14, 2010 1:22 am

Re: LandClass/Vector Data

Postby Max Perry » Fri May 01, 2020 5:47 pm

Nope, I would not assume it is your install. I am referring to my development build being up to date, so it's fixed on my end and all the changes didn't make it into the hotfix.

mcdonoughdr
Posts: 19
Joined: Tue Jun 10, 2014 7:46 pm

Re: LandClass/Vector Data

Postby mcdonoughdr » Fri May 01, 2020 5:50 pm

Nope, I would not assume it is your install. I am referring to my development build being up to date, so it's fixed on my end and all the changes didn't make it into the hotfix.
Okay cool, hopefully all fixes that are in the dev build that didn't make it into HF1 will be in the next one lol

mcdonoughdr
Posts: 19
Joined: Tue Jun 10, 2014 7:46 pm

Re: LandClass/Vector Data

Postby mcdonoughdr » Fri May 01, 2020 6:39 pm

Nope, I would not assume it is your install. I am referring to my development build being up to date, so it's fixed on my end and all the changes didn't make it into the hotfix.
After closer inspection, for KPVD your bridge fix on the airport and the water issue was fixed yet somehow the terminal being smaller and disconnected from the jetways was left out LOL

User avatar
Max Perry
Lockheed Martin
Posts: 446
Joined: Tue Sep 14, 2010 1:22 am

Re: LandClass/Vector Data

Postby Max Perry » Fri May 01, 2020 7:16 pm

So you can tell that the aprons/taxiways are updated, just not the building?


Return to “Prepar3D Client Application Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 78 guests