Prepar3d becomes unresponsive to mouse input?

Any issues, problems or troubleshooting topics related to the Prepar3D client application.
kand
Posts: 20
Joined: Wed Dec 08, 2010 3:08 pm

Prepar3d becomes unresponsive to mouse input?

Postby kand » Thu Apr 25, 2019 7:41 pm

Hi, v4.5

Sometimes after I have alt/tab to another application, when I return to P3d I cannot use the mouse to interact with the program? If I use the kb I can get to the menus etc and make changes, but the mouse clicks do nothing except register the windows exclamation sound?

Any ideas?

win10 64, nvidia 1080ti 419.67

Dutch727
Posts: 6
Joined: Fri Dec 06, 2013 10:22 pm

Re: Prepar3d becomes unresponsive to mouse input?

Postby Dutch727 » Thu Apr 25, 2019 8:04 pm

This happens occasionally to me too, and has at least since 4.3.

The easy workaround for me is to switch to windowed mode, minimize, then maximize it again, then back to full screen.

Presto, the mouse works again.

Hope that works for you.

kand
Posts: 20
Joined: Wed Dec 08, 2010 3:08 pm

Re: Prepar3d becomes unresponsive to mouse input?

Postby kand » Thu Apr 25, 2019 8:14 pm

Thx, unfortunately not. Even alt/tab wont control the sim, its almost like the sim is not in "windows focus"

This is happening all the time now, even after a reboot. I am wondering if something I have installed has interfered with P3d, invetsigating


Return to “Prepar3D Client Application Questions”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] and 20 guests