4.5 ATC Window?

Any issues, problems or troubleshooting topics related to the Prepar3D client application.
Post Reply
User avatar
Emile
Posts: 172
Joined: Sat Mar 24, 2012 5:27 am
Location: Brussels Europe

4.5 ATC Window?

Post by Emile »

Hello,
Only updated the client 4.4 to 4.5.
I activate the ATC window and request to "undock" , I move the ATC window and I have 2 ATC windows (on the same monitor OR on different monitors) ...I need to "close" the first one otherwise the conversation appairs in the 2 windows ...

Never had this behavior wirh previous versions.
Emile EBBR
LM P3D 5 Dual Boot Win 10 X64
User avatar
Emile
Posts: 172
Joined: Sat Mar 24, 2012 5:27 am
Location: Brussels Europe

Re: 4.5 ATC Window?

Post by Emile »

More .. the "original " window is closed BUT when a conversation starts with ATC the "original" window comes up and again I have 2 ATC windows and I need to close again the original..
Emile EBBR
LM P3D 5 Dual Boot Win 10 X64
User avatar
Rob McCarthy
Lockheed Martin
Posts: 3061
Joined: Wed Aug 24, 2011 1:37 pm

Re: 4.5 ATC Window?

Post by Rob McCarthy »

Hi Emile,

I've got a few additional questions to try and narrow down what could be causing this. Are you seeing this on a clean installation? Does it only occur in certain aircraft? Are you seeing this with any other panel windows as well?

Regards,
Rob McCarthy
Rob McCarthy
Prepar3D® Core Lead
User avatar
Emile
Posts: 172
Joined: Sat Mar 24, 2012 5:27 am
Location: Brussels Europe

Re: 4.5 ATC Window?

Post by Emile »

Hello Rob,
No it is NOT on a clean install.
I made the same test on my 2nd system , a "clean install" and there is NO problem... Made the test with the Piper and the Robinson because the have a 2D panel …

I search ….
Thanks for your answer and have a nice day ..
Emile EBBR
LM P3D 5 Dual Boot Win 10 X64
paiken
Posts: 3
Joined: Wed Dec 25, 2013 2:20 pm

Re: 4.5 ATC Window?

Post by paiken »

I had this same issue and was able to trace the cause to an addon aircraft in my Prepar3D v4 Add-ons folder. You'll probably have to remove your add on airplanes in that folder and put them back in one by one to find the culprit.
User avatar
Emile
Posts: 172
Joined: Sat Mar 24, 2012 5:27 am
Location: Brussels Europe

Re: 4.5 ATC Window?

Post by Emile »

Hi Paiken,
Thanks I will try .
It seams that there are others that have the same problem … in other forums
Emile EBBR
LM P3D 5 Dual Boot Win 10 X64
Post Reply