Can't get SimDirector to start from P3D and other issues

Any issues, problems or troubleshooting topics related to the Prepar3D client application.
whitav8
Posts: 204
Joined: Sat Nov 06, 2010 6:14 am

Can't get SimDirector to start from P3D and other issues

Postby whitav8 » Mon Feb 18, 2019 9:51 pm

If I start with Prepar3Dv4.4 default scenario at Norfolk, finish loading, and then try to select Tools->SimDirector, it begins loading terrain but never gets to the execution of the tool itself. If I start just SimDirector, it comes up fine - except that the Loading Catalog "wait" dot-circle keeps going and never stops. Then if I try to load another scenario, it hangs. I changed the default scenario to another scenario and that loads OK upon startup of SimDirector, except the catalog again never is finished so I really can't use SimDirector at all. The loading catalog has to read through a few of my addon sceneries I suppose but right now, I have very few.

I have a decent PC (9700Kat5.0Ghz with Nvidia 2070, and 16gb ram)

Dave W.

User avatar
aeronauta
Posts: 1501
Joined: Sun Oct 23, 2011 1:56 am
Location: Melbourne, Australia

Re: Can't get SimDirector to start from P3D and other issues

Postby aeronauta » Mon Feb 18, 2019 11:01 pm

Dave the problem with the catalog is that it has to "catalog" all your objects , eventually it will finish , but I found that if you say disable ORBX libraries and some orbx scenery it will load and complete the catalog , once you get the SD running in settings you can tick off the entry that gives readable names to objects , this will catalog the objects by GUID ... hard to read but usable..

Jorge
Jorge Roldan
OZx Developer (aero) - Hovercontrol Helicopter Certified Pilot - Spad.Next Beta Tester - VATPAC Pilot PR - Nemetz Designs Beta Tester

whitav8
Posts: 204
Joined: Sat Nov 06, 2010 6:14 am

Re: Can't get SimDirector to start from P3D and other issues

Postby whitav8 » Tue Feb 19, 2019 5:39 pm

@aeronauta (Jorge),
Thanks for the reply. So I tried turning off various sceneries as you suggested and found that the old (10 years or more??) MegaScenery Socal (Southern California) is my problem. When I disable it, I get the catalog to load OK. I wish Simdirector let me exclude the catalog of objects from a given scenery so I could just have it available in P3D for scenery, but for now, I will turn it off when I want to use SimDirector.
Now I will test the other problems and report.

Thanks for your help!

Dave W.

User avatar
aeronauta
Posts: 1501
Joined: Sun Oct 23, 2011 1:56 am
Location: Melbourne, Australia

Re: Can't get SimDirector to start from P3D and other issues

Postby aeronauta » Wed Feb 20, 2019 12:56 am

Glad to be of help... now the fun begins...

Jorge
Jorge Roldan
OZx Developer (aero) - Hovercontrol Helicopter Certified Pilot - Spad.Next Beta Tester - VATPAC Pilot PR - Nemetz Designs Beta Tester

whitav8
Posts: 204
Joined: Sat Nov 06, 2010 6:14 am

Re: Can't get SimDirector to start from P3D and other issues

Postby whitav8 » Wed Feb 20, 2019 7:57 pm

All functions that I was concerned about with SimDirector seem to be OK now that I have eliminated the old Megascenery SoCal from the scenery list - there must be some BGLs that cause trouble.

Carry on

Dave W.


Return to “Prepar3D Client Application Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 30 guests