Page 1 of 1

Joystick calibration within P3D v3

Posted: Thu Oct 01, 2015 6:21 pm
by KUB10
Hello,

can anybody tell me, how to calibrate my joystick from the control menu?
There is a header "calibration" but no button to go to the setup, like it was in v2.

Calibrating in the control panel doesnt solve the problem, as I always had to calibrate from within the sim.

Kind regards
Sven

Re: Joystick calibration within P3D v3

Posted: Fri Oct 23, 2015 9:57 am
by colang
Same here,
needing calibration from inside P3D.
Sometime I calibrate from control panel but, after starting SPAD, meteo and other collateral programs, something interfere with the calibration and have to do again it into Prepar3d, otherwise the yoke is heavy unbalanced to the right.
Please, is it possible to have back that button?

Re: Joystick calibration within P3D v3

Posted: Fri Oct 23, 2015 12:54 pm
by kimdahl
Hi

I always calibrate my old Saitek joystick while the scenario / flight is loading by moving it to its extreme positions. It works every time.

Best regards
Kim Dahl

Re: Joystick calibration within P3D v3

Posted: Thu Oct 29, 2015 4:44 pm
by colang
Thanks for this interesting information.
It could be a good workaround until the final solution will come.