Unable to cross bridges in P3D v5.1 HF1 (with reason)

Any issues, problems or troubleshooting topics related to the Prepar3D client application.
CargoluxPilot748
Posts: 44
Joined: Sun Dec 06, 2020 9:07 pm

Unable to cross bridges in P3D v5.1 HF1 (with reason)

Postby CargoluxPilot748 » Mon Dec 28, 2020 4:19 pm

Hi all,

I just made a quick comparison in P3D v5.1 HF1 while crossing a bridge with different mesh resolution settings.

Link to the video:https://youtu.be/BctmhxAJGTY

Can anyone of the P3D support give us further informations if there is a upcoming fix for this problem? This happens on every airport with a bridge while taxiing on it.

Happens to me since further P3D Versions but you was still able to cross the bridge with a slightly shaking plane.

This actually fires your plane in the air like a slingshot. And I guess the VATSIM ATC also doesn't like it if you takeoff without a clearence. :D

Hopefully we'll get a fix soon.

Dennis

User avatar
Martyson
Posts: 10760
Joined: Sun Mar 25, 2012 11:08 am

Re: Unable to cross bridges in P3D v5.1 HF1 (with reason)

Postby Martyson » Mon Dec 28, 2020 4:24 pm

@ CargoluxPilot748 ,

All 3rd party airports?

Did you try all meshes with the default P3D aircraft?
Best Regards,
Vaughan Martell (KDTW)

CargoluxPilot748
Posts: 44
Joined: Sun Dec 06, 2020 9:07 pm

Re: Unable to cross bridges in P3D v5.1 HF1 (with reason)

Postby CargoluxPilot748 » Mon Dec 28, 2020 4:32 pm

@ CargoluxPilot748 ,

All 3rd party airports?

Did you try all meshes with the default P3D aircraft?
Yes all 3rd party. Don’t know if there are any default airports with taxiway bridges?

Will try it in a few minutes.

User avatar
Martyson
Posts: 10760
Joined: Sun Mar 25, 2012 11:08 am

Re: Unable to cross bridges in P3D v5.1 HF1 (with reason)

Postby Martyson » Mon Dec 28, 2020 4:34 pm

@ CargoluxPilot748 ,

All 3rd party airports?

Did you try all meshes with the default P3D aircraft?
Yes all 3rd party. Don’t know if there are any default airports with taxiway bridges?

Will try it in a few minutes.
@ CargoluxPilot748 ,

Not default airports. Test with the same bridge(s).

Did you try all meshes with the default P3D aircraft?
Best Regards,
Vaughan Martell (KDTW)

CargoluxPilot748
Posts: 44
Joined: Sun Dec 06, 2020 9:07 pm

Re: Unable to cross bridges in P3D v5.1 HF1 (with reason)

Postby CargoluxPilot748 » Mon Dec 28, 2020 4:44 pm

So, I tried it with the default F35a. The shaking and spinning is not that heavy as in the PMDG 747 but the problem still occurs and is getting better and better when reducing the mesh resolution.

User avatar
Martyson
Posts: 10760
Joined: Sun Mar 25, 2012 11:08 am

Re: Unable to cross bridges in P3D v5.1 HF1 (with reason)

Postby Martyson » Mon Dec 28, 2020 5:12 pm

So, I tried it with the default F35a. The shaking and spinning is not that heavy as in the PMDG 747 but the problem still occurs and is getting better and better when reducing the mesh resolution.
@ CargoluxPilot748 ,

FlightBeam KPHX bridge P3Dv5.1HF1
short video

https://youtu.be/UckvTW4_Pw0
Best Regards,
Vaughan Martell (KDTW)

CargoluxPilot748
Posts: 44
Joined: Sun Dec 06, 2020 9:07 pm

Re: Unable to cross bridges in P3D v5.1 HF1 (with reason)

Postby CargoluxPilot748 » Mon Dec 28, 2020 5:17 pm

So, I tried it with the default F35a. The shaking and spinning is not that heavy as in the PMDG 747 but the problem still occurs and is getting better and better when reducing the mesh resolution.
@ CargoluxPilot748 ,

FlightBeam KPHX bridge P3Dv5.1HF1
short video

https://youtu.be/UckvTW4_Pw0
What are your mesh Settings?

CargoluxPilot748
Posts: 44
Joined: Sun Dec 06, 2020 9:07 pm

Re: Unable to cross bridges in P3D v5.1 HF1 (with reason)

Postby CargoluxPilot748 » Tue Dec 29, 2020 9:57 am

That‘s funny. FlyTampa just dropped a new AMS update today. Will try it out later and see if that fixes the problem.

User avatar
Martyson
Posts: 10760
Joined: Sun Mar 25, 2012 11:08 am

Re: Unable to cross bridges in P3D v5.1 HF1 (with reason)

Postby Martyson » Tue Dec 29, 2020 12:37 pm

So, I tried it with the default F35a. The shaking and spinning is not that heavy as in the PMDG 747 but the problem still occurs and is getting better and better when reducing the mesh resolution.
@ CargoluxPilot748 ,

FlightBeam KPHX bridge P3Dv5.1HF1
short video

https://youtu.be/UckvTW4_Pw0
What are your mesh Settings?
@ CargoluxPilot748 ,

"What are your mesh Settings?"
1m
Best Regards,
Vaughan Martell (KDTW)

User avatar
Martyson
Posts: 10760
Joined: Sun Mar 25, 2012 11:08 am

Re: Unable to cross bridges in P3D v5.1 HF1 (with reason)

Postby Martyson » Tue Dec 29, 2020 12:39 pm

That‘s funny. FlyTampa just dropped a new AMS update today. Will try it out later and see if that fixes the problem.
@ CargoluxPilot748 ,

What does AMS mean?
Best Regards,
Vaughan Martell (KDTW)

CargoluxPilot748
Posts: 44
Joined: Sun Dec 06, 2020 9:07 pm

Re: Unable to cross bridges in P3D v5.1 HF1 (with reason)

Postby CargoluxPilot748 » Tue Dec 29, 2020 3:08 pm

That‘s funny. FlyTampa just dropped a new AMS update today. Will try it out later and see if that fixes the problem.
@ CargoluxPilot748 ,

What does AMS mean?
"AMS" ist the code of Amsterdams airport.

Problem sadly still occurs after installing the new update.

User avatar
Martyson
Posts: 10760
Joined: Sun Mar 25, 2012 11:08 am

Re: Unable to cross bridges in P3D v5.1 HF1 (with reason)

Postby Martyson » Tue Dec 29, 2020 5:47 pm

@ CargoluxPilot748 ,

KATL
P3Dv5.1HF1
Imaginesim
Bridge Ok

Image
Best Regards,
Vaughan Martell (KDTW)

aceridgey
Posts: 73
Joined: Mon Feb 16, 2015 2:05 pm

Re: Unable to cross bridges in P3D v5.1 HF1 (with reason)

Postby aceridgey » Tue Feb 23, 2021 9:55 am

Just reporting that i am getting the same.

Just had the PMDG 747-8 fall through the bridge at Taxi2gate VHHH

mpni
Posts: 246
Joined: Thu Aug 09, 2018 10:37 am
Contact:

Re: Unable to cross bridges in P3D v5.1 HF1 (with reason)

Postby mpni » Tue Feb 23, 2021 10:08 am

Hi aceridgey
Have a look here:
https://www.prepar3d.com/forum/viewtopi ... 15#p235280
Regards
Michel


Return to “Prepar3D Client Application Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 96 guests