CH53E in V4.5

For all topics that don't fit into another category. Note that we cannot promise that any of these posts will be responded to by our development team.
bigcav
Posts: 18
Joined: Tue Dec 10, 2013 6:47 pm

Re: CH53E in V4.5

Postby bigcav » Sun May 26, 2019 2:38 pm

As an added point.
Start flight in helo ..whatever with engines running. Fine.
Switch to CH53e... helo shuts down.. engines electrics ,the lot.
Switch back to original helo or any other aircraft.. that wont start anymore either.
You have to close flightsim and re-start.
Not even reset does any good.
Weird or what.

bigcav

User avatar
Martyson
Posts: 9975
Joined: Sun Mar 25, 2012 11:08 am

Re: CH53E in V4.5

Postby Martyson » Sun May 26, 2019 4:53 pm

Thanks for the advise lads.
Still no luck.
All the other aircraft work ok off auto start, so cfg. is fine.

I can get all the buttons and levers to move just fine,
but engines don't even turn over.
Fed up with it now.
Loaded my old Virtavia Sikorsky CH53A and EVERYTHING works perfectly.
The Lockheed CH53e is coming out.
bigcav
Would you like to do a quick test on the CH53E autostart?
Best Regards,
Vaughan Martell (KDTW)

User avatar
Martyson
Posts: 9975
Joined: Sun Mar 25, 2012 11:08 am

Re: CH53E in V4.5

Postby Martyson » Sun May 26, 2019 11:12 pm

Short video of the CH53E engine AutoStart (P3Dv4.5HF1) and lift off at KCGX (Meigs Field).

https://youtu.be/TZ4Irvkhdm8
Best Regards,
Vaughan Martell (KDTW)

bigcav
Posts: 18
Joined: Tue Dec 10, 2013 6:47 pm

Re: CH53E in V4.5

Postby bigcav » Fri Jun 07, 2019 5:45 pm

Hello.
Watched the video..
1 click. Over head panel lights up.
wait 5 seconds approx.
2. click nothing


Bigcav

User avatar
Martyson
Posts: 9975
Joined: Sun Mar 25, 2012 11:08 am

Re: CH53E in V4.5

Postby Martyson » Thu Jun 13, 2019 5:06 pm

Hello.
Watched the video..
1 click. Over head panel lights up.
wait 5 seconds approx.
2. click nothing


Bigcav
Are you using P3Dv4.5 HF1 (Client and Content)?
Is your default flight the P3D F22 at KVPS?
Best Regards,
Vaughan Martell (KDTW)

bigcav
Posts: 18
Joined: Tue Dec 10, 2013 6:47 pm

Re: CH53E in V4.5

Postby bigcav » Sat Jun 15, 2019 8:30 pm

Fresh install
Yes 4.5 starting at kvps

User avatar
Martyson
Posts: 9975
Joined: Sun Mar 25, 2012 11:08 am

Re: CH53E in V4.5

Postby Martyson » Sat Jun 15, 2019 9:10 pm

Fresh install
Yes 4.5 starting at kvps
If you can do a video it might be possible to spot something?
Best Regards,
Vaughan Martell (KDTW)

User avatar
Martyson
Posts: 9975
Joined: Sun Mar 25, 2012 11:08 am

Re: CH53E in V4.5

Postby Martyson » Sat Jun 29, 2019 10:14 am

So far no other pilots reporting problems starting the CH53E.
Best Regards,
Vaughan Martell (KDTW)

HungryCoyote
Posts: 1
Joined: Sun May 10, 2020 9:08 pm

Re: CH53E in V4.5

Postby HungryCoyote » Sun May 10, 2020 9:19 pm

I know this is an old post, but I struggled with this for years. The info in the youtube link above does work. Who would have thought you would need to push the quickstart button three times! Just remember, the last push on the button must be done while fuel gauges are climbing. Once they are going down, it won't work. BTW, if you switch vehicles from one that is already running and hit that button fast while it is shutting down, it will start with one push.


Return to “Miscellaneous”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 29 guests