Search found 111 matches

by sw34669
Fri Jun 07, 2019 6:33 pm
Forum: Prepar3D Client Application Questions
Topic: Scripted textures still not rendering correctly
Replies: 25
Views: 4140

Re: Scripted textures still not rendering correctly

also see this if depart in the dry and arrive in the wet ... no rain effect.
by sw34669
Fri Jun 07, 2019 4:32 pm
Forum: Prepar3D Client Application Questions
Topic: Improved Performance in 4.5, but more freezes
Replies: 34
Views: 5926

Re: Improved Performance in 4.5, but more freezes

I notice the same between 4.4 and 4.5, especially with uk2000 airports I also get more long pauses, after much fiddling I cant get rid of these I have noticed 4.5 seems to load more vector data so I shifted my top terrain detail slider to the middle, has helped a bit Many people on fslabs forum also...
by sw34669
Sat May 18, 2019 2:42 pm
Forum: Prepar3D Installation and Installer Questions
Topic: Tree artifacts after update to 4.5
Replies: 4
Views: 1193

Re: Tree artifacts after update to 4.5

just had this issue, luckilly before using tomatoshade (latest version) i back my shader folder up manually. Did a restore of shaders using TS restore..... just the same. Restored shader folder manually, bingo works. I conclude an issue with TS and 4.5 HF2 and in addition TS does NOT restore shaders...
by sw34669
Thu May 16, 2019 11:42 am
Forum: Prepar3D Client Application Questions
Topic: Post 4.5 Hotfix install Very Long Load Times
Replies: 34
Views: 3608

Re: Post 4.5 Hotfix install Very Long Load Times

I installed ORBX global, no issue, installed NALC, no issue, then vector, and the load times went through the roof. FYI yup i found the same with 4.5 and noted that airport and vector data was loading 40km out instead of 25km in a straight side by side comparison between 4.5 and 4.5 with exactly th...
by sw34669
Wed May 15, 2019 1:15 pm
Forum: Prepar3D Client Application Questions
Topic: Post 4.5 Hotfix install Very Long Load Times
Replies: 34
Views: 3608

Re: Post 4.5 Hotfix install Very Long Load Times

are we going backwards in performance here or has that slider been re-scaled ? Is there any way to turn the sliders label into the actual range and not a subjective l/m/h? Prior to the hotfix I/we found that on the same slider settings an extra 15km in radius of detail was being loaded in 4.5 vs 4.4...
by sw34669
Thu May 02, 2019 6:34 pm
Forum: Prepar3D Client Application Questions
Topic: AI Traffic Issues since 4.5 update
Replies: 7
Views: 1359

Re: AI Traffic Issues since 4.5 update

Do you use FSUIPC as it has a traffic culling option that may be behind this Also if you are using Ultimate Traffic Live make sure you have disabled the Target Framerate lock (set to zero) Take a copy of your p3d cfg file and delete it and allow to regenerate a new one, see if the issue has gone, if...
by sw34669
Tue Apr 30, 2019 5:38 pm
Forum: Prepar3D Client Application Questions
Topic: Scripted textures still not rendering correctly
Replies: 25
Views: 4140

Re: Scripted textures still not rendering correctly

also have this . saving the scenario and re-loading brings the rain layer back. Starting a flight with rain will mean rain later in the flight will be visible, if no rain at start of flight then rain on approach may or may not show. If it doesnt show on approach saving and re-loading sceanrio will f...
by sw34669
Mon Apr 29, 2019 1:02 pm
Forum: Prepar3D Client Application Questions
Topic: 35 Minute Load times
Replies: 7
Views: 1292

Re: 35 Minute Load times

the findings from the low FPS issue are linked to longer loading times as, certainly in my tests of 4.4 vs 4.5, a lot more gets loaded for the same slider settings. This will give lower fps and a longer loading time. LM have noted the issue and say they have a hotfix coming out soon but, as is usual...
by sw34669
Sun Apr 28, 2019 8:03 pm
Forum: Prepar3D Client Application Questions
Topic: Very Long Load Time v4.5
Replies: 8
Views: 1519

Re: Very Long Load Time v4.5

Hi There is a significant increase in load times if you have AI traffic. I have added recently IVAO traffic library and now the loading time has increased from about 2min to about 10min. Add JF MyTraffic and you got the double in times ... I removed all of this. I am adding only specific scenery re...
by sw34669
Sat Apr 27, 2019 12:07 pm
Forum: Prepar3D Client Application Questions
Topic: Very Long Load Time v4.5
Replies: 8
Views: 1519

Re: Very Long Load Time v4.5

OK Lockheed Martin - you promised a quicker load time for v4.5 My default scenery used to take 2 minutes to load in v4.4 After installing v4.5 that same scenery now takes 4 minutes 30 seconds. In fact it stalls at the 6% load for 2 minutes 15 seconds (the time it used to take to fully load under v4...
by sw34669
Sun Apr 14, 2019 1:05 pm
Forum: Prepar3D Client Application Questions
Topic: Frame issues in Prepar3D v4.5
Replies: 127
Views: 51428

Re: Frame issues in Prepar3D v4.5

With thousands of add-ons and literally hundreds of thousands of possible conflicts how do you believe testing should be done? Just this afternoon I found an FSX add-on that forces 32-bit runtime files on a 64-bit system that wrecks other add-ons. You want the P3D testers to solve this? Many add-on...
by sw34669
Sun Apr 14, 2019 12:55 pm
Forum: Prepar3D Client Application Questions
Topic: Frame issues in Prepar3D v4.5
Replies: 127
Views: 51428

Re: Frame issues in Prepar3D v4.5

My tests just looking at FPS drop and increase in ram and vram usage 30-50% are in line withs robs more detailed findings. I conclude way more is being loaded with the same slider settings. This is either a bug (lod slider always @ ultra reardsless of position) or LM have increased the range of some...
by sw34669
Sat Apr 13, 2019 12:31 pm
Forum: Prepar3D Client Application Questions
Topic: Frame issues in Prepar3D v4.5
Replies: 127
Views: 51428

Re: Frame issues in Prepar3D v4.5

last observation .... the top lod slider that I normally have set mid way (High) used to have a large impact on framerate and mem usage when set to Ultra vs high vs medium. This is no longer the case, flying in central Scotland on approach to UK2000 airports I get 16FPS (4.4 I had 30), moving LOD up...

Go to advanced search