Search found 24 matches

by kianlark
Thu May 07, 2020 10:33 pm
Forum: Prepar3D Client Application Questions
Topic: V5 HF1 stutters and long pauses
Replies: 1
Views: 621

Re: V5 HF1 stutters and long pauses

Hi there, I was having this in heavier addon aircraft and I have tried many things, ultimately boiling down to a full windows reinstallation. Currently All I have on my PC is Firefox P3D and Discord (with HW acceleration off). Very similar sounding long pauses and stuttering as Stu described. And, t...
by kianlark
Fri May 01, 2020 1:44 pm
Forum: Prepar3D Client Application Questions
Topic: P3D v5 crashes upon opening after Hotfix
Replies: 11
Views: 1004

Re: P3D v5 crashes upon opening after Hotfix

...until I restarted the PC.

Now the crashing at splashscreen is happening again.
And, after some more fiddling it's working again. Seems a bit tempremental that's all
by kianlark
Fri May 01, 2020 1:06 pm
Forum: Prepar3D Client Application Questions
Topic: P3D v5 crashes upon opening after Hotfix
Replies: 11
Views: 1004

Re: P3D v5 crashes upon opening after Hotfix

...until I restarted the PC.

Now the crashing at splashscreen is happening again.
by kianlark
Fri May 01, 2020 12:35 pm
Forum: Prepar3D Client Application Questions
Topic: P3D v5 crashes upon opening after Hotfix
Replies: 11
Views: 1004

Re: P3D v5 crashes upon opening after Hotfix

Folks, This is caused because one of the add-on.xml have a missing description tag.. open all your add-on.xml and be sure they have the required description text. <AddOn.Description>Any Text In here makes P3D load</AddOn.Description> Regards, Simbol Can confirm this has fixed all the issues I was h...
by kianlark
Fri May 01, 2020 12:18 pm
Forum: Prepar3D Client Application Questions
Topic: P3D v5 crashes upon opening after Hotfix
Replies: 11
Views: 1004

Re: P3D v5 crashes upon opening after Hotfix

It's something in the addon xml method of adding sceneries. Some addons just crash after you click enable and will crash at splashscreen until you remove them again. The same sceneries work fine via scenery library though.
by kianlark
Fri May 01, 2020 11:04 am
Forum: Prepar3D Client Application Questions
Topic: P3D v5 crashes upon opening after Hotfix
Replies: 11
Views: 1004

Re: P3D v5 crashes upon opening after Hotfix

I have the same issue here. Deleted all files as per the uninstall/reinstall guide and did a full v5 reinstall. Ran for the first time vanilla no issues. However, I have added my addons back into the Prepar3d V5 Addons folder in my documents and ran the sim. It came up asking if I wanted to activate...
by kianlark
Thu Apr 18, 2019 1:01 pm
Forum: Other Support Questions
Topic: loading auto-generated scenery very very slow
Replies: 3
Views: 2266

Re: loading auto-generated scenery very very slow

Hi,
I’m having exactly that issue too. See this thread, thanks, no solution as of yet.
http://www.prepar3d.com/forum/viewtopic ... 4&t=133202
Kian
by kianlark
Tue Apr 16, 2019 11:08 am
Forum: Other Support Questions
Topic: 70-80 % auto-generated scenery SLOW
Replies: 23
Views: 8797

Re: 70-80 % auto-generated scenery SLOW

Did your long load times start after you started using FSLabs? No, I also tried removing all add one from the documents add on path which includes FSL. Issue remained. I think I’m going to go back to the 4.4 client, I’ve already spent hours trying to sort it. And for what, still get the FPS issues ...
by kianlark
Tue Apr 16, 2019 10:54 am
Forum: Other Support Questions
Topic: 70-80 % auto-generated scenery SLOW
Replies: 23
Views: 8797

Re: 70-80 % auto-generated scenery SLOW

I'm also noticing something else, not sure if it is related in any way maybe you will know Vaughan. I will be sat on stand at LGW for example in the FSLabs A320 and I will be getting 20fps in 4.5 however, my CPU is at about 50% and GPU around 35%, why is the FPS so poor but the resources being used...
by kianlark
Tue Apr 16, 2019 10:49 am
Forum: Other Support Questions
Topic: 70-80 % auto-generated scenery SLOW
Replies: 23
Views: 8797

Re: 70-80 % auto-generated scenery SLOW

Vaughan that initial post was not mine. I don't use AI, I have OpenLCs and some ORBX sceneries installed as the regions I can't use due to the FPS issues.
by kianlark
Tue Apr 16, 2019 10:48 am
Forum: Other Support Questions
Topic: 70-80 % auto-generated scenery SLOW
Replies: 23
Views: 8797

Re: 70-80 % auto-generated scenery SLOW

I'm also noticing something else, not sure if it is related in any way maybe you will know Vaughan. I will be sat on stand at LGW for example in the FSLabs A320 and I will be getting 20fps in 4.5 however, my CPU is at about 50% and GPU around 35%, why is the FPS so poor but the resources being used ...
by kianlark
Tue Apr 16, 2019 10:03 am
Forum: Other Support Questions
Topic: 70-80 % auto-generated scenery SLOW
Replies: 23
Views: 8797

Re: 70-80 % auto-generated scenery SLOW

See mine always used to be about a minute in 4.5. I will do some further diagnosing tonight and see if I can find the cause.
Thanks
by kianlark
Tue Apr 16, 2019 9:46 am
Forum: Other Support Questions
Topic: 70-80 % auto-generated scenery SLOW
Replies: 23
Views: 8797

Re: 70-80 % auto-generated scenery SLOW

Hi Vaughan, Thanks for the reply, no I am not using any antivirus for P3D I have even hard disabled defender to ensure it didn't interfere whilst I reinstalled everything. If I regenerate the scenery.cfg it's fast but as soon as I start to add sceneries it slows right down again. I will try and diag...
by kianlark
Mon Apr 15, 2019 7:55 pm
Forum: Other Support Questions
Topic: 70-80 % auto-generated scenery SLOW
Replies: 23
Views: 8797

Re: 70-80 % auto-generated scenery SLOW

Again to further add some more detail, whilst it is going through the auto gen loading period at the slow rate my resources are no where near a point to be limiting. For example, my CPU usage is 30ish%, Memory 35ish%, Disk 0% but P3D using about .2 to .5 MB/s, GPU 0%. I’m really not sure what it’s d...
by kianlark
Mon Apr 15, 2019 5:29 pm
Forum: Other Support Questions
Topic: 70-80 % auto-generated scenery SLOW
Replies: 23
Views: 8797

Re: 70-80 % auto-generated scenery SLOW

So, to follow on from my previous post, I added the Startup parameter to the config after rebuilding it and I thought that it had solved it. 2-3 mins to load from the startup screen to FSLabs sat on the ground at UK2000 Gatwick. Took off as planned on my flight got to cruise and as I'm still trying ...

Go to advanced search