Problem Textures after install Prepar3D

Other problems or issues not covered by other troubleshooting topics.
KamilEPLR
Posts: 7
Joined: Tue Nov 27, 2018 4:01 pm

Problem Textures after install Prepar3D

Postby KamilEPLR » Tue Nov 27, 2018 4:15 pm

Hello,

I have problem with my Prepar 3D in notebook(i5-6300HQ+GTX960M+GB RAM). I remove Flight Simulator X with addons, use CCleaner for del all addons. Next I installed Prepar3D v4 and when i open app and choose EPWA airport (default scenery without any addons/any programs) I see this ... Can u give me instructions for resolve this problem? I try install again and i have this problem still. I think problem with textures? I don't know why. I see this problem in few airports.
Image


User avatar
Poppet
Lockheed Martin
Posts: 2696
Joined: Sat Nov 01, 2014 4:12 pm

Re: Problem Textures after install Prepar3D

Postby Poppet » Tue Nov 27, 2018 11:01 pm

Hello KamilEPLR

Welcome to the Prepar3D Forum.

Have you updated your Nvidia graphics driver to the latest release ?

Can you list your full computer system specs ?

---

Also remove your generated files and then test Prepar3D. Note: This process will disable any 3rd party Add Ons you have Installed.

Navigate to your core Prepar3D v4 folder, Scroll down a bit, Double left Click on the file Delete Generated Files a small black window will appear then disappear again, this is normal

Then launch Prepar3D and test. Let us know how you get on

KamilEPLR
Posts: 7
Joined: Tue Nov 27, 2018 4:01 pm

Re: Problem Textures after install Prepar3D

Postby KamilEPLR » Wed Nov 28, 2018 9:25 pm

Yep, Nvidia drivers is actual. I try remove generated files- holy crap it's still the same problem....
My computer: DELL Intel Core i5 6300-HQ 2.30 GHz, 8GB RAM, nVidia GeForce GTX 960M, Windows 10 Home x64, SanDisk X400 M.2 2280 256 GB (System) and Prepar on Samsung SSD 860 EVO 250GB.
Any ideas? :(

User avatar
Rob McCarthy
Lockheed Martin
Posts: 1895
Joined: Wed Aug 24, 2011 1:37 pm

Re: Problem Textures after install Prepar3D

Postby Rob McCarthy » Wed Nov 28, 2018 10:25 pm

Hello,

Are you seeing this issue in v4.4?

Regards,
Rob McCarthy
Rob McCarthy
Prepar3D® Core Lead

KamilEPLR
Posts: 7
Joined: Tue Nov 27, 2018 4:01 pm

Re: Problem Textures after install Prepar3D

Postby KamilEPLR » Thu Nov 29, 2018 9:48 am

Yes exacly.

User avatar
Simbol
Posts: 134
Joined: Thu Sep 07, 2017 10:24 pm
Location: UK
Contact:

Re: Problem Textures after install Prepar3D

Postby Simbol » Thu Nov 29, 2018 12:21 pm

Do you have REX textures or a similar add-on that was used on FSX still installed?

A couple of my beta testers had a simular issue until they actually uninstalled REX Textures add-on's that were designed for previous versions of P3D / FSX.

Regards,
Simbol
Image
CEO Flight Sim Technologies Ltd
Oficial Website: https://www.FSReborn.com

KamilEPLR
Posts: 7
Joined: Tue Nov 27, 2018 4:01 pm

Re: Problem Textures after install Prepar3D

Postby KamilEPLR » Sun Dec 02, 2018 1:46 am

I think... i del all addons, i check it add and del programs, find folders in appdata and roaming folders etc...and the problem is the same.Why? Any ideas?
I would like start play without s*** textures

KamilEPLR
Posts: 7
Joined: Tue Nov 27, 2018 4:01 pm

Re: Problem Textures after install Prepar3D

Postby KamilEPLR » Sun Dec 02, 2018 3:16 am

Eh Its interesting, because this problem is only on EPBC, EPWA, EPMO airports... maybe problem is Drzewiecki Design Scenery... but i uninstall it I don't know where i can find files..

KamilEPLR
Posts: 7
Joined: Tue Nov 27, 2018 4:01 pm

Re: Problem Textures after install Prepar3D

Postby KamilEPLR » Sun Dec 09, 2018 2:16 am

I don't know...I uninstall Prepar3D, all folders AppData etc, all applications and I have the same problem.Can You help me?

User avatar
Poppet
Lockheed Martin
Posts: 2696
Joined: Sat Nov 01, 2014 4:12 pm

Re: Problem Textures after install Prepar3D

Postby Poppet » Mon Dec 10, 2018 10:26 am

Hello KamilEPLR

Did you Install Prepar3D v4 into an empty folder ? Was there any left overs from previous Add Ons maybe ?

Have a look at this video below and follow the 5 steps to complete a clean uninstall of Prepar3D v4.

Then reinstall Prepar3D v4 again and test

Let us know how you get on

https://youtu.be/1YNrB-2vc6c


Return to “Other Support Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests