dxgi error device removed...

Any issues, problems or troubleshooting topics related to computer hardware and the Prepar3D client application
B77X
Posts: 36
Joined: Mon Jun 05, 2017 6:00 pm

Re: dxgi error device removed...

Postby B77X » Wed Oct 03, 2018 9:02 pm

what is the Orbx scenery you use? Do you run p3d as administrator? have you installed Nvidia drivers using displaydriveruninstaller and a clean install? Have you tried a clean install of prepar3d?
Hello ,

- I still run P3D as administrator.
- I used DDU for a new Nvidia driver about 1 month ago.
- I uninstall and reinstall P3D before yesterday.

I flew a flight of 5 hours this morning, no problem.

My addon list :

- FTX Global BASE Pack
- Hifi AS16
- GSX
- EZDOK
- PMDG 737/747

I am waiting for several flights before confirming that everything works.
Try to uninstall and reinstall Orbx Base and run the auto updater on GSX if the problem returns. Get the latest version of fsuipc and makerunways at Pete Downson's forum. Hope your sim is ok now!

Sheldo
Posts: 9
Joined: Sun Feb 15, 2015 7:26 pm

Re: dxgi error device removed...

Postby Sheldo » Mon Nov 05, 2018 1:46 pm

Many thanks for your time with this,it's been a nightmare on any long flights
Best regards
Keith

Blaunarwal
Posts: 105
Joined: Tue Jun 12, 2012 1:37 pm
Location: LSZH

Re: dxgi error device removed...

Postby Blaunarwal » Sat Nov 10, 2018 2:52 pm

Had the same problems. Usually it is heat, since your machine can't cool down efficiently. Therefore I clean the dust filters regularly. Now the problem returned, the filters were clean, but I could feel the heat coming out of my PC. My ventilators and filters are on the floor. I tilted the PC and guess what I found:
Image

Blaunarwal
Posts: 105
Joined: Tue Jun 12, 2012 1:37 pm
Location: LSZH

Re: dxgi error device removed...

Postby Blaunarwal » Sat Nov 10, 2018 2:57 pm

Had the same problems. Usually it is heat, since your machine can't cool down efficiently. Therefore I clean the dust filters regularly. Now the problem returned, the filters were clean, but I could feel the heat coming out of my PC. My ventilators and filters are on the floor. I tilted the PC and guess what I found:
Image

So this does not allow sufficient cooling. My system is clean and I did not expect to find that. So all three filters were clean but closed and therefore the ventilators couldn't blow in fresh air from beneath.

I hope my dxgi errors are over now. I also read one advice in case you installed other RAMs in case of Dual RAMs to switch them. I did that too a few days ago and I had the impression the dxgi errors were gone. Only today, while programming the PMDG 737 for tutorial 2 I had this again. So I go on for another try.

Dan
Image


Return to “Hardware Specific Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests