vehicle fuel info wrong in the menu

Any issues, problems or troubleshooting topics related to the Prepar3D client application.
bbrz
Posts: 86
Joined: Fri Mar 18, 2016 2:33 pm

vehicle fuel info wrong in the menu

Postby bbrz » Wed Feb 15, 2017 1:35 pm

Noticed that when I load a plane the gross weight is most of the time incorrect.
When I enter each % window and confirm the fuel load with a mouse click, only the grossweight is being updated to the correct value.
Clicking on the value in the pounds window updates the grossweight and the fuelweight.
Strange enough if you alternate clicking between the % and the pounds window, the fuel load randomly changes as well.
Only when manually putting in the % or pounds the result is a 'stable' value.

Clifton Crane
Lockheed Martin
Posts: 599
Joined: Tue Sep 25, 2012 2:34 pm

Re: vehicle fuel info wrong in the menu

Postby Clifton Crane » Wed Feb 15, 2017 3:29 pm

Hello,

What is the full version number of your version of Prepar3D?
Clifton Crane
Prepar3D® Software Engineer

bbrz
Posts: 86
Joined: Fri Mar 18, 2016 2:33 pm

Re: vehicle fuel info wrong in the menu

Postby bbrz » Thu Feb 16, 2017 7:36 pm

3.4.18.19475

bbrz
Posts: 86
Joined: Fri Mar 18, 2016 2:33 pm

Re: vehicle fuel info wrong in the menu

Postby bbrz » Fri Apr 21, 2017 8:36 am

bump

Problem seems still exists in a similar way with version 3.4.22.19868 if the 'display fuel quantity as weight' option is checked.

If you open the payload window the grossweight will be wrong .
You have to click e.g. on the left or right fuel tank to get the grossweight to be updated to the correct value.
Repeated clicking on the % or pounds window randomly alters the fuel quantity.


Return to “Prepar3D Client Application Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests