LandClass/Vector Data

Any issues, problems or troubleshooting topics related to the Prepar3D client application.
mcdonoughdr
Posts: 19
Joined: Tue Jun 10, 2014 7:46 pm

Re: LandClass/Vector Data

Postby mcdonoughdr » Wed Apr 29, 2020 12:35 am

There is also an elevated bridge right behind the main terminal at KPVD that kinda cuts down the middle of a taxiway.

User avatar
Max Perry
Lockheed Martin
Posts: 421
Joined: Tue Sep 14, 2010 1:22 am

Re: LandClass/Vector Data

Postby Max Perry » Wed Apr 29, 2020 1:28 am

Yeah, LOWI's valley is fixed checked the whole QMID.

Mroberts95
Posts: 54
Joined: Sun Jul 26, 2015 8:18 pm

Re: LandClass/Vector Data

Postby Mroberts95 » Wed Apr 29, 2020 1:31 am

Sweet,

User avatar
Max Perry
Lockheed Martin
Posts: 421
Joined: Tue Sep 14, 2010 1:22 am

Re: LandClass/Vector Data

Postby Max Perry » Wed Apr 29, 2020 1:31 am

Looking at that KPVD issue too.

edit: Not every airport got the same TLC that it needed, i see that conflict with old terminal placement and new road data.

Mroberts95
Posts: 54
Joined: Sun Jul 26, 2015 8:18 pm

Re: LandClass/Vector Data

Postby Mroberts95 » Wed Apr 29, 2020 1:33 am

Hey I am off to bed. If I find things in the morning should I post them here? I know you can’t say when the hotfix will come out. Maybe make this a pinned thread for the future so we can add things as we find them

User avatar
Max Perry
Lockheed Martin
Posts: 421
Joined: Tue Sep 14, 2010 1:22 am

Re: LandClass/Vector Data

Postby Max Perry » Wed Apr 29, 2020 1:34 am

Hey, have a good night, appreciate the help! Pinning a thread is a great idea.

StewieGriffin
Posts: 9
Joined: Wed Apr 22, 2020 5:40 am

Re: LandClass/Vector Data

Postby StewieGriffin » Wed Apr 29, 2020 3:58 pm

KXNA is missing buildings. There are jetways and a tower, but nothing else.

Image

Image

Image

User avatar
Max Perry
Lockheed Martin
Posts: 421
Joined: Tue Sep 14, 2010 1:22 am

Re: LandClass/Vector Data

Postby Max Perry » Wed Apr 29, 2020 4:23 pm

Do you have your scenery complexity slider turn up? Not all buildings are set to normal, but terminals should be in most cases.

ryanair007
Posts: 54
Joined: Mon Jul 08, 2013 10:31 pm

Re: LandClass/Vector Data

Postby ryanair007 » Wed Apr 29, 2020 4:33 pm

Another big problem when you add new airpors , you have the new airport +the defalut airport at a lower layer , you can see deflaut taxi signs towers and even runways most of the time , its seems Lm has changed something. i dont know how to post a screenshot here
Last edited by ryanair007 on Wed Apr 29, 2020 4:36 pm, edited 1 time in total.

Mroberts95
Posts: 54
Joined: Sun Jul 26, 2015 8:18 pm

Re: LandClass/Vector Data

Postby Mroberts95 » Wed Apr 29, 2020 4:36 pm

I believe that issue is because of these airports needing new exclude files for V5 so those that were not update by the dev for V5 will have a different exclude file then what is probably need now. You need to have the dev update the scenery for V5

ryanair007
Posts: 54
Joined: Mon Jul 08, 2013 10:31 pm

Re: LandClass/Vector Data

Postby ryanair007 » Wed Apr 29, 2020 4:38 pm

So that means every scenery in v4 , kind of a blow , every scenery will have to be edited in Ade then .

User avatar
Max Perry
Lockheed Martin
Posts: 421
Joined: Tue Sep 14, 2010 1:22 am

Re: LandClass/Vector Data

Postby Max Perry » Wed Apr 29, 2020 4:44 pm

The airport data, buildings, taxiway signs, jetways etc from P3Dv4 was all legacy FSX data (99%) I only sporadically updated airports since then. They were incredibly inaccurate, not to scale and just old and so there was no way to just leave them as is and incorporate new data for v5, especially new aeronautical data, that was accurate, water data, roads and buildings. That's why all the old excludes that were 'micro-excludes' no longer work.

Mroberts95
Posts: 54
Joined: Sun Jul 26, 2015 8:18 pm

Re: LandClass/Vector Data

Postby Mroberts95 » Wed Apr 29, 2020 4:46 pm

The airport data, buildings, taxiway signs, jetways etc from P3Dv4 was all legacy FSX data (99%) I only sporadically updated airports since then. They were incredibly inaccurate, not to scale and just old and so there was no way to just leave them as is and incorporate new data for v5, especially new aeronautical data, that was accurate, water data, roads and buildings. That's why all the old excludes that were 'micro-excludes' no longer work.
Hey Max, I will be home in a little bit. I have some more annomiles I found, Do you have time to squeeze those into the hotfix?

User avatar
Max Perry
Lockheed Martin
Posts: 421
Joined: Tue Sep 14, 2010 1:22 am

Re: LandClass/Vector Data

Postby Max Perry » Wed Apr 29, 2020 4:48 pm

I can't say for sure it will be in the hotfix but I still want to know about it and we'll make tickets and fix it in the future.

ryanair007
Posts: 54
Joined: Mon Jul 08, 2013 10:31 pm

Re: LandClass/Vector Data

Postby ryanair007 » Wed Apr 29, 2020 4:49 pm

The airport data, buildings, taxiway signs, jetways etc from P3Dv4 was all legacy FSX data (99%) I only sporadically updated airports since then. They were incredibly inaccurate, not to scale and just old and so there was no way to just leave them as is and incorporate new data for v5, especially new aeronautical data, that was accurate, water data, roads and buildings. That's why all the old excludes that were 'micro-excludes' no longer work.
So in other words , if the developers dont update the airports from v4 to v5 all my 200 airports are usless if i well understand.


Return to “Prepar3D Client Application Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 30 guests