HT in v4 on or off ?

Other problems or issues not covered by other troubleshooting topics.
WinstonWolf
Posts: 43
Joined: Fri May 03, 2013 5:48 am

HT in v4 on or off ?

Postby WinstonWolf » Thu Jun 01, 2017 6:53 am

Hello ,
From some suggestions i disabled HT for P3Dv3 .
Is it now ok to reenable it for v4 because of 64bit Platform ?

Thanks
Michael

ahuimanu
Posts: 66
Joined: Mon Dec 17, 2012 5:45 am

Re: HT in v4 on or off ?

Postby ahuimanu » Thu Jun 01, 2017 12:11 pm

I have turned it back on, we did it for VAS issues. Its hard to tell how v4 utilizes the cores differently, but performance in New York City with the F22 (at night) was remarkably good.

My recollection is that turning HT off, or generally sticking to 4 cores, was a VAS thing.

WinstonWolf
Posts: 43
Joined: Fri May 03, 2013 5:48 am

Re: HT in v4 on or off ?

Postby WinstonWolf » Thu Jun 01, 2017 6:28 pm

Ok ,
I dont understand you answer ?!? You say you enabled HT again ?!?

Thanks

WinstonWolf
Posts: 43
Joined: Fri May 03, 2013 5:48 am

Re: HT in v4 on or off ?

Postby WinstonWolf » Thu Jun 01, 2017 6:30 pm

Which Nvidia Driver do you use ?

Thanks ;-)

elmucki
Posts: 128
Joined: Mon May 20, 2013 9:17 pm

Re: HT in v4 on or off ?

Postby elmucki » Thu Jun 01, 2017 6:57 pm

remove any HT settings from the CFG, let the sim manage it.

WinstonWolf
Posts: 43
Joined: Fri May 03, 2013 5:48 am

Re: HT in v4 on or off ?

Postby WinstonWolf » Thu Jun 01, 2017 7:19 pm

I have no HT Settings in the P3d.cfg

I have HT disabled in the BIOS . My v3 runs with HT off better then with on .

In v4 with the 64bit Engine for me it makes sense to reactivate HT in BIOS ,

What you think ?

ahuimanu
Posts: 66
Joined: Mon Dec 17, 2012 5:45 am

Re: HT in v4 on or off ?

Postby ahuimanu » Sun Jun 04, 2017 1:09 pm

i have HT on - latest nVidia driver.


Return to “Other Support Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests