Dxgi error Device hung

Any issues, problems or troubleshooting topics related to installing the Prepar3D client application or it's installer.
mikestanley464
Posts: 10
Joined: Sun Nov 08, 2020 7:35 pm

Re: Dxgi error Device hung

Post by mikestanley464 »

On this forum you can see many people having this issue.
LM needs a maximum of informations to fix it.
SamC
Posts: 7
Joined: Sun Jun 30, 2019 9:30 am

Re: Dxgi error Device hung

Post by SamC »

hello All,
Thank you all for your help. The solutions suggested do not work. It is not my GPU, nor is it my RAM etc. Currently still unable to get P3D 5.1 to start correctly without some error.
So many people on here have same issue. I would hope that LM is working on a fix or a solution soon. I am not interested in another simulator at this point. I am 100% LM P3D. Help please.

Regards

Sam
User avatar
JorgenSA
Posts: 3574
Joined: Sun Mar 11, 2018 7:17 am
Location: 5 NM NE of EDXF

Re: Dxgi error Device hung

Post by JorgenSA »

Sam, take a look at this - Gigabyte's web page for your graphics card:

https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/ ... WB-11GC#kf

Now, look under "Core Clock", and you will see:

1770 MHz (Reference card: 1545 MHz)

The 1545 MHz is nVidia's clock rate for the 2080TI, meaning Gigabyte has overclocked the card you have by 225 MHz.

This might be OK, except that from time to time we have seen in these forums that graphics card overclocking has caused issues, and that removing the overclocking and running the card at nVidia's reference clock rate has fixed the issue. It is something to be aware of.

But, maybe more appropriate to your particular problem, try making a copy of your prepar3d.cfg file and put it somewhere safe. Then delete your prepar3d.cfg file, and now try to run P3D again - does the problem recur now?

Jorgen
System: i7-7700K @ 4.66 GHz, ASUS Z170-A motherboard, 16 GB 3200 MHz DDR4 RAM, nVidia GTX 960 w/ 4 GB DDR5 VRAM, Windows 10 Home.

All views and opinions expressed here are entirely my own. I am not a Lockheed-Martin employee.
SamC
Posts: 7
Joined: Sun Jun 30, 2019 9:30 am

Re: Dxgi error Device hung

Post by SamC »

Hello JorgenSA,

I really do appreciate your assistance mate. Ok, after looking at your post I have gone ahead and now running at 1545MHz with GPU and it makes no difference what so ever. I have even gone to the extreme and changed GPU's but the same issue is still happening.
I am sure someone will find a solution. It was worth a try. Even when I did get it up and running another issue was blurry scenery.
If I find a fix I will post it on here.

Regads

Sam
User avatar
JorgenSA
Posts: 3574
Joined: Sun Mar 11, 2018 7:17 am
Location: 5 NM NE of EDXF

Re: Dxgi error Device hung

Post by JorgenSA »

Sam,

As I have said before, this is being worked upon, so I am sure something will happen - sometime!

Did you try deleting prepar3d.cfg and running with a freshly-generated default one?

Jorgen
System: i7-7700K @ 4.66 GHz, ASUS Z170-A motherboard, 16 GB 3200 MHz DDR4 RAM, nVidia GTX 960 w/ 4 GB DDR5 VRAM, Windows 10 Home.

All views and opinions expressed here are entirely my own. I am not a Lockheed-Martin employee.
Post Reply