Multiplayer On Different Networks

Any issues, problems or troubleshooting topics related to the Prepar3D client application's multiplayer mode
caleb
Posts: 36
Joined: Wed Dec 07, 2016 12:41 pm

Multiplayer On Different Networks

Postby caleb » Sat Feb 25, 2017 9:05 pm

Is there a way to have a multiplayer session via the internet instead of the Local Area Connection? As if the people in the multiplayer session are not in the same building or not on the same network connection. Is this possible in Prepar3D v3.4?

Thanks

User avatar
aeronauta
Posts: 1542
Joined: Sun Oct 23, 2011 1:56 am
Location: Melbourne, Australia

Re: Multiplayer On Different Networks

Postby aeronauta » Mon Feb 27, 2017 4:44 am

The multi player sessions ARE via the internet, it only says Local Area Network but you actually have to input your IP address to Host or enter the IP address of a host to connect, IP and LAN addresses are different , IP is issued by your ISP(also called external address) , Lan by your router..(ussually 10.x.x.x or 128.x.x.x) ..and is also called Internal.

Jorge
Jorge Roldan
OZx Developer (aero) - Hovercontrol Helicopter Certified Pilot - Spad.Next Beta Tester - VATPAC Pilot PR - Nemetz Designs Beta Tester

caleb
Posts: 36
Joined: Wed Dec 07, 2016 12:41 pm

Re: Multiplayer On Different Networks

Postby caleb » Mon Feb 27, 2017 8:17 pm

Ok, Thanks
Caleb

PC: HP Envy 750, Intel Core i7 6700 @ 3.4 GHz (max 4.0 GHz), 24GB RAM, Nvidia GeForce GTX 745 with 4GB Memory, 2TB HDD, Windows 10 64 bit Home Edition.

Simulator: Prepar3D v4.5


Return to “Multiplayer Specific Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests