P3D CRASH on startup after IVAP install

Any issues, problems or troubleshooting topics related to the Prepar3D client application's multiplayer mode
wertynga
Posts: 8
Joined: Sun Jul 19, 2015 6:58 pm

P3D CRASH on startup after IVAP install

Postby wertynga » Sun Jan 15, 2017 6:01 pm

Hi guys,I've got a big issue wit IVAO.
I strictly followed the instruction on how to correct install IVAP on P3D but when I Start it crash....I worked the last four days on it with no results.
If I remove the line from the SimObjetc.cfg it works otherwise it crash.... I installed SIMCONNECT from the redist folder (ACCELARATION PACK) in P3d but didn't help...... moreover I found that the last P3D update has got a P3D.cfg that is different from the one shown in the istructions.
I mean that is recommended to put a line in this file that is SimObjectPaths.0=SimObjects\IVAO_MTL....this assumes that you have to find other lines that are for example SimObjectPaths.1=SimObjects\airplanes etc etc but not in mine
I attach mine below just to leave you to take a look:

[MAIN]
User Objects=Airplane, Helicopter, Submersible, ExternalSim, Avatar
LabelsSupported=Airplane, Helicopter
ShowInfoText=1
HideMenuNormal=0
HideMenuFullscreen=1
Location=0,0,1680,1050,\\.\DISPLAY1
Maximized=0
LocationFullScreen=0,0,1680,1050,\\.\DISPLAY1

Adam Breed
Lockheed Martin
Posts: 1385
Joined: Mon Sep 20, 2010 6:17 pm

Re: P3D CRASH on startup after IVAP install

Postby Adam Breed » Mon Jan 16, 2017 6:18 pm

Hi wertynga,

We recommend working with the developer of IVAP to debug any issues.

If they need any support, they should not hesitate to reach out directly to the Prepar3D team.

Regards,
Adam
Prepar3D® Engineering Project Manager


Return to “Multiplayer Specific Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests