[RESOLVED] Stuck at "Loading players aircraft list"

Any issues, problems or troubleshooting topics related to the Prepar3D client application's multiplayer mode
User avatar
pierrevw
Posts: 14
Joined: Mon Mar 03, 2014 10:03 pm
Location: Brussels
Contact:

[RESOLVED] Stuck at "Loading players aircraft list"

Postby pierrevw » Thu Jun 14, 2018 12:42 pm

Hello,
We use Prepar3D v4.1 in a multichannel configuration.
Our clients computers are stuck at "Loading players aircraft list" step.
We have the same Simobjects and Scenery on every computer (host and clients).
I already tried to :
  • Clean Shaders
  • Remove default scenario on both host and clients
  • Remove Prepar3D.cfg to force P3D to rebuild it
  • Reinstall of Prepar3D client on both host and clients
  • We chose another aircraft and another location
Unfortunalty none of those things worked.

Do you have an idea on how to resolve the issue?

Thanks for your support
Pierre Van Walleghem
Brussels Flight Simulators
"where computers fly"

User avatar
pierrevw
Posts: 14
Joined: Mon Mar 03, 2014 10:03 pm
Location: Brussels
Contact:

Re: Stuck at "Loading players aircraft list"

Postby pierrevw » Tue Jun 19, 2018 12:31 pm

Since this seems to be the norm on this forum, I will answer myself to my own question.

If the "Loading players aircraft list" window is blocking the loading, you can do the following :
  • Create a new scenario with a default aircraft on the host machine.
  • Join all clients machine to host
  • Select the right aircraft on the host
  • Save the scenario on the host as default and it should now work at startup.
Thanks for Prosim support for suggesting me this even if the issue is not related to them.
Pierre Van Walleghem
Brussels Flight Simulators
"where computers fly"


Return to “Multiplayer Specific Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests