Saitek Throttle problem

Any issues, problems or troubleshooting topics related to computer hardware and the Prepar3D client application
zannu
Posts: 13
Joined: Mon Nov 14, 2016 10:46 am

Saitek Throttle problem

Postby zannu » Sat Oct 05, 2019 1:42 pm

Hi everybody, i have a problem with p3d and saitek trottle.
Especially with new quality wings 787. When the engines is running whe i'm prepare to taxi and relase parking brake the plane start mooving without i'm input nothing on the throttle.
any ideas to fix?

Martyson
Posts: 6434
Joined: Sun Mar 25, 2012 11:08 am

Re: Saitek Throttle problem

Postby Martyson » Sat Oct 05, 2019 4:28 pm

I use Saitek yoke/throttles with FSUIPC on all aircraft to assign and calibrate the axes.

Did you try : unplug your usb throttles and test with just the default keyboard keys ?
Best Regards,
Vaughan Martell (KDTW)

FCXEVV
Posts: 114
Joined: Wed Dec 26, 2018 11:56 am

Re: Saitek Throttle problem

Postby FCXEVV » Mon Oct 07, 2019 8:02 pm

Hi,

Try this, in weather settings set your outside temp high, 30'sC and do the same thing, on idle and turn off brakes, I wouldn't expect it to move.
With low temp you may get creep, the 737 actually does that.

It's related to why runways in hot places are longer than those in colder regions as the engines produce different amount of power.

I commented on this a few years ago whilst in a 737NG simulator and that was the reason.
But make sure your throttles are calibrated.

regards


Steve


Return to “Hardware Specific Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests