dxgi error device removed...

Any issues, problems or troubleshooting topics related to computer hardware and the Prepar3D client application
Maikel
Posts: 2
Joined: Sat Jun 01, 2019 8:20 pm

Re: dxgi error device removed...

Postby Maikel » Sat Jun 01, 2019 8:25 pm

Clean install. Same error here after completing my flight from Flytampa YUL to FSDT JFK with the QW 787. Laters version for P3D, never seen this before. Weird. 2x1080.

pkzipply
Posts: 1
Joined: Mon Jun 17, 2019 12:03 pm

Re: dxgi error device removed...

Postby pkzipply » Sun Jun 30, 2019 3:28 pm

Nothing got rid of the recurring error for me (and I tried many things posted on the web) until I reverted with 'clean install' to the old stable 382.33 driver, conveniently available from Greybear's post of 11/03/2017 05:14 PM at the geforce forums (just the driver, not the other stuff):
https://forums.geforce.com/default/topi ... 9/#5238069

I'm now a believer in the philosophy that until something doesn't work right, there's no need to update my NVidia driver going forward.

(I also used this other page for suggestions for the NVidia Control Panel settings (although my personal preferences for VSync and Triple Buffering are both Off):)
https://www.avsim.com/forums/topic/5382 ... r-p3d-v43/

adf714
Posts: 5
Joined: Fri Feb 07, 2014 5:38 am

Re: dxgi error device removed...

Postby adf714 » Fri Jul 12, 2019 4:22 pm

Nothing got rid of the recurring error for me (and I tried many things posted on the web) until I reverted with 'clean install' to the old stable 382.33 driver, conveniently available from Greybear's post of 11/03/2017 05:14 PM at the geforce forums (just the driver, not the other stuff):
https://forums.geforce.com/default/topi ... 9/#5238069

I'm now a believer in the philosophy that until something doesn't work right, there's no need to update my NVidia driver going forward.

(I also used this other page for suggestions for the NVidia Control Panel settings (although my personal preferences for VSync and Triple Buffering are both Off):)
https://www.avsim.com/forums/topic/5382 ... r-p3d-v43/
Had countless DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG errors with 430.86 and the latest 431.xx, but decided to try your suggestion and revert back to 382.33. So far, so good! Did a 7 hour flight and no crash, whereas I was getting a crash hourly with the newer drivers. I'll keep testing.


Return to “Hardware Specific Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests