Version 5, Blurry Panels on Quality Wings 787

Other problems or issues not covered by other troubleshooting topics.
Army Paratrooper
Posts: 8
Joined: Thu Jun 11, 2020 1:57 am

Version 5, Blurry Panels on Quality Wings 787

Postby Army Paratrooper » Thu Jun 11, 2020 9:07 pm

Greetings from New York fellow simmers,

I am running the QW787 on P3D Version 5. My vc panels are very blurry. I saw a fix online that said to adjust the resolution in the panel cfg file line called "[Vcockpit01]" from 1024 to 2048 or higher. The problem is that are no lo less than five different panel cfg folders in the QW787 for P3D. They are labeled as follows:

panel
panel.hires
panel.hires_noRL
panel.low_vas
panel.noRL

Would anyone happen to know which one to adjust, or how else I can fix this? I've tried multiple variations, but none have worked.

My system specs are:

Processor: AMD Ryzen 9 3950X Processor (16x 3.5GHZ/64MB L3 Cache)
Memory: 128 GB [32 GB x4] DDR4-3200 Memory Module - G.SKILL Trident Z (RGB LED)
Video Card: NVIDIA GeForce RTX 2080 TI - 11GB GDDR6 - GIGABYTE GAMING OC (VR-Ready)

Thanks in advance for any help that you can offer.

Regards,
Jaime

JorgenSA
Posts: 2469
Joined: Sun Mar 11, 2018 7:17 am
Location: 5 NM NE of EDXF

Re: Version 5, Blurry Panels on Quality Wings 787

Postby JorgenSA » Fri Jun 12, 2020 6:23 am

Jaime,

Is the QW 787 completely v. 5 compatible? I have seen problems with this reported before.

Jorgen
System: i7-7700K @ 4.66 GHz, ASUS Z170-A motherboard, 16 GB 3200 MHz DDR4 RAM, nVidia GTX 960 w/ 4 GB DDR5 VRAM, Windows 10 Home.

All views and opinions expressed here are entirely my own. I am not a Lockheed-Martin employee.

BMW969
Posts: 34
Joined: Wed Jul 17, 2019 12:38 pm

Re: Version 5, Blurry Panels on Quality Wings 787

Postby BMW969 » Fri Jun 12, 2020 12:39 pm

My panels are black. Impossible to fly.

Army Paratrooper
Posts: 8
Joined: Thu Jun 11, 2020 1:57 am

Re: Version 5, Blurry Panels on Quality Wings 787

Postby Army Paratrooper » Fri Jun 12, 2020 2:25 pm

Hello Jorgen,

I did look into before making my purchase, and I did not find anything saying that it was not compatible.

Regards,

Jaime
_________________________________________
Jaime,

Is the QW 787 completely v. 5 compatible? I have seen problems with this reported before.

Jorgen
[/quote]

JorgenSA
Posts: 2469
Joined: Sun Mar 11, 2018 7:17 am
Location: 5 NM NE of EDXF

Re: Version 5, Blurry Panels on Quality Wings 787

Postby JorgenSA » Fri Jun 12, 2020 4:13 pm

Jaime,

Did you see anything that said that it was compatible? That is what you need to look for - you may want to contact QW to see what they say.

Jorgen

Formerly Danish Army, 178 jumps
System: i7-7700K @ 4.66 GHz, ASUS Z170-A motherboard, 16 GB 3200 MHz DDR4 RAM, nVidia GTX 960 w/ 4 GB DDR5 VRAM, Windows 10 Home.

All views and opinions expressed here are entirely my own. I am not a Lockheed-Martin employee.

Army Paratrooper
Posts: 8
Joined: Thu Jun 11, 2020 1:57 am

Re: Version 5, Blurry Panels on Quality Wings 787

Postby Army Paratrooper » Fri Jun 12, 2020 4:56 pm

Hi Jorgen,

Always good to meet a fellow Paratrooper. Airborne!!! As for compatibility, I went by what the item said on Flightsim.store. If you go to the following url, yo'll see that it says both P3D v4/v5. The url is: https://store.flightsim.com/product/aer ... for-p3dv4/

Thank you.

Regards,
Jaime

rickman41
Posts: 1
Joined: Fri Jun 12, 2020 6:21 pm

Re: Version 5, Blurry Panels on Quality Wings 787

Postby rickman41 » Fri Jun 12, 2020 6:25 pm

Greetings from New York fellow simmers,

I am running the QW787 on P3D Version 5. My vc panels are very blurry. I saw a fix online that said to adjust the resolution in the panel cfg file line called "[Vcockpit01]" from 1024 to 2048 or higher. The problem is that are no lo less than five different panel cfg folders in the QW787 for P3D. They are labeled as follows:

panel
panel.hires
panel.hires_noRL
panel.low_vas
panel.noRL

Would anyone happen to know which one to adjust, or how else I can fix this? I've tried multiple variations, but none have worked.

My system specs are:

Processor: AMD Ryzen 9 3950X Processor (16x 3.5GHZ/64MB L3 Cache)
Memory: 128 GB [32 GB x4] DDR4-3200 Memory Module - G.SKILL Trident Z (RGB LED)
Video Card: NVIDIA GeForce RTX 2080 TI - 11GB GDDR6 - GIGABYTE GAMING OC (VR-Ready)

Thanks in advance for any help that you can offer.

Regards,
Jaime
I would try disabling Real Light for sli graphics card setup in the quality wings dispatcher. That worked for me and a lot of other users. The problem seems to lie with the beta version of real light.

Ricky.
System: i9-9900K @ 5.1 GHz, ASUS ROG Maximus Hero XI, 32 GB of 2400 MHz DDR4 RAM, GIGABYTE NVidia RTX 2080Ti graphics 11 GB DDR6 VRAM, Samsung SSD 860 QVO 4 TB, Windows 10 Home

EDJA_Spotter
Posts: 13
Joined: Mon Apr 20, 2020 7:42 pm

Re: Version 5, Blurry Panels on Quality Wings 787

Postby EDJA_Spotter » Fri Jun 12, 2020 10:15 pm

Hello there, i had the same issue not only on the 787, first u need to try delete your saved settings. if that doesnt help try enanle the V/C Penals option in Display settings... that should fix it

Army Paratrooper
Posts: 8
Joined: Thu Jun 11, 2020 1:57 am

Re: Version 5, Blurry Panels on Quality Wings 787

Postby Army Paratrooper » Sun Jun 14, 2020 5:25 pm

Hi Jorgen,

No, the only thing I saw that made think it is compatible, was the offer in the Flightsim Store which said it was for P3D v4 and v5. However, my issue has been mostly resolved. I disabled Mipmapping, and checked the box for High Resolution Displays in the QW Dispatcher. These things made it better, but I still have to zoom in a little for the best results. I didn't have to do this in FSX. Thanks for your help though.

Regards,

Jaime

__________________________
Jaime,

Did you see anything that said that it was compatible? That is what you need to look for - you may want to contact QW to see what they say.

Jorgen

Formerly Danish Army, 178 jumps

Army Paratrooper
Posts: 8
Joined: Thu Jun 11, 2020 1:57 am

Re: Version 5, Blurry Panels on Quality Wings 787

Postby Army Paratrooper » Sun Jun 14, 2020 5:34 pm

Hello, thanks for the reply. Where do I go to delete my saved settings? Do you mean for me to uninstall and reinstall P3D? I've tried, but it didn't work. Also, where in P3D do you enable V/C Panels? I do see lots of settings on the P3D Display Options screen, but I don't see anything that says "Enable V/C Panels".

Lastly, I did have some success by I disabling Mipmapping in P3D, and checking the box for "High Resolution Displays" in the QW Dispatcher. These things made it better, but I still have to zoom in a little for the best results. I didn't have to do this in FSX. Bummer.
____________________
Hello there, i had the same issue not only on the 787, first u need to try delete your saved settings. if that doesnt help try enanle the V/C Penals option in Display settings... that should fix it

Army Paratrooper
Posts: 8
Joined: Thu Jun 11, 2020 1:57 am

Re: Version 5, Blurry Panels on Quality Wings 787

Postby Army Paratrooper » Sun Jun 14, 2020 5:40 pm

Hi Ricky,

Thanks for your reply. Yes, I too have heard about the issue with the Real Light beta. I had that disabled already. Here's what has given me the best results so far: I disabled Mipmapping in P3D, and checked the box for High Resolution Displays in the QW Dispatcher. These things made it better, but I still have to zoom in a little for the best results. I didn't have to do this in FSX. Bummer.
___________________

Greetings from New York fellow simmers,

I am running the QW787 on P3D Version 5. My vc panels are very blurry. I saw a fix online that said to adjust the resolution in the panel cfg file line called "[Vcockpit01]" from 1024 to 2048 or higher. The problem is that are no lo less than five different panel cfg folders in the QW787 for P3D. They are labeled as follows:

panel
panel.hires
panel.hires_noRL
panel.low_vas
panel.noRL

Would anyone happen to know which one to adjust, or how else I can fix this? I've tried multiple variations, but none have worked.

My system specs are:

Processor: AMD Ryzen 9 3950X Processor (16x 3.5GHZ/64MB L3 Cache)
Memory: 128 GB [32 GB x4] DDR4-3200 Memory Module - G.SKILL Trident Z (RGB LED)
Video Card: NVIDIA GeForce RTX 2080 TI - 11GB GDDR6 - GIGABYTE GAMING OC (VR-Ready)

Thanks in advance for any help that you can offer.

Regards,
Jaime

I would try disabling Real Light for sli graphics card setup in the quality wings dispatcher. That worked for me and a lot of other users. The problem seems to lie with the beta version of real light.

Ricky.


Return to “Other Support Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 37 guests