Prepar3D V5 crash

Other problems or issues not covered by other troubleshooting topics.
Martyson
Posts: 9324
Joined: Sun Mar 25, 2012 11:08 am

Re: Prepar3D V5 crash

Postby Martyson » Tue Apr 28, 2020 7:08 pm



Hi
Never had problem with prosim737 ......I was use always Prosim with P3D V4 without problems......
I don’t know what to think
I use PMDG aircraft but I cannot use them until they are updated for P3Dv5.

Has Prosim737 been updated for P3Dv5?

Have you contacted Prosim737 support with you error information?

Hi
ntdll.dll is Windows error.......Prosim737 is already update for P3D V5........also two friends have my some problem....P3D V5 go in crash suddenly.......I think is a bag of P3D
You are,as far as I can tell, the only pilot reporting a problem.

How many pilots are using Prosim737 for P3Dv5 without any problems?

Edit:
I seen on Prosim forum:
"In terms of compatibility to Prepar3D v5 we have released a beta update today for both products:"

Has the final version of Prosim737 for P3Dv5 been released or is it still in beta testing?


Have you contacted Prosim737 support with you error information?
Best Regards,
Vaughan Martell (KDTW)

joeblack1970
Posts: 33
Joined: Mon Nov 25, 2013 8:45 pm

Re: Prepar3D V5 crash

Postby joeblack1970 » Wed Apr 29, 2020 6:44 am



I use PMDG aircraft but I cannot use them until they are updated for P3Dv5.

Has Prosim737 been updated for P3Dv5?

Have you contacted Prosim737 support with you error information?

Hi
ntdll.dll is Windows error.......Prosim737 is already update for P3D V5........also two friends have my some problem....P3D V5 go in crash suddenly.......I think is a bag of P3D
You are,as far as I can tell, the only pilot reporting a problem.

How many pilots are using Prosim737 for P3Dv5 without any problems?

Edit:
I seen on Prosim forum:
"In terms of compatibility to Prepar3D v5 we have released a beta update today for both products:"

Has the final version of Prosim737 for P3Dv5 been released or is it still in beta testing?


Have you contacted Prosim737 support with you error?

Hi
Today I will contact the support of prosim737 ..... I will see in the forum if there are similar problems ... I will inform you of the progress...
Thanks

Piciuch
Posts: 5
Joined: Tue Apr 21, 2020 11:34 pm

Re: Prepar3D V5 crash

Postby Piciuch » Thu Apr 30, 2020 10:34 am

Hey there once again. I have had an issue today, right after departure.. loading wheel then CTD without any warning. Vram had over 1gb reserve (2,2 of 3,3 usage) This was first departure after i'have installed ORBX Global. First of all i went to User/app data/lockheed.. and deleted the shader folder (this fixed issues for me many times in V4) and you know what? seems to have worked out.. Went back to same airport, same setting, same conditions and same aircraft. Already over an hour airborne without any problems.. its worth to try

Image

bvdboomen
Posts: 52
Joined: Wed Dec 05, 2018 8:07 pm

Re: Prepar3D V5 crash

Postby bvdboomen » Sat May 02, 2020 12:58 pm

Have you by any chance overclocked you processor?
I had CTD's out of nowhere and very irregular.
Then I looked in my CPU settings (8700K) which I overclocked to 5Ghz on all cores.
V5 is using all cores to the max and maybe therefor, the CPU got too stressed.
P3D v4 wasn't using all cores to the max as V5 does so maybe it wasn't a problem then.
So, I kept core 0 on 5Ghz and the rest to 4.8Ghz and since then not CTD yet (fingers crossed).

Cheers,
Ben.

alexandre974
Posts: 2
Joined: Tue May 19, 2020 4:42 pm

Re: Prepar3D V5 crash

Postby alexandre974 » Tue May 19, 2020 4:52 pm

Good morning all
me too my p3dv5 crash after 1h30 or 2h of flight I don't know why its cut suddenly

alexandre974
Posts: 2
Joined: Tue May 19, 2020 4:42 pm

Re: Prepar3D V5 crash

Postby alexandre974 » Wed May 20, 2020 8:15 am

here's what he said to me someone will have a solution

Faulting application name Prepar3D.exe, version: 5.0.24.34874, timestamp: 0x5eab3677
Faulting module name: ntdll.dll, version: 10.0.18362.815, timestamp: 0xb29ecf52
Exception code: 0xc0000374
Error offset: 0x00000000000f9229
Faulting process ID: 0x1138
Faulting application start time: 0x01d62e61cb77960f
Faulting application path: C: \ Program Files \ Lockheed Martin \ Prepar3D v5 \ Prepar3D.exe
Faulting module path: C: \ Windows \ SYSTEM32 \ ntdll.dll
Report ID: 4238ff12-ab83-4e2f-8b7d-671698af56b5
Full name of failed package:
Application ID for the failed package:

Chris0875
Posts: 4
Joined: Fri May 01, 2020 9:20 am

Re: Prepar3D V5 crash

Postby Chris0875 » Thu Jun 11, 2020 7:26 am

I having this problem frequently in v5 simulator. When ever I fly to New destination in long haul flight, after 6 hours my flight simulator just shuts down without any warning ⚠️ I have re-open my flight simulator again and re do the flight then it will work without any crashing. It happens to all the new destination im doing, you know why this is happening? Thank you for taking time to read this.

Any help would be appreciated.

Thank you

Martyson
Posts: 9324
Joined: Sun Mar 25, 2012 11:08 am

Re: Prepar3D V5 crash

Postby Martyson » Thu Jun 11, 2020 7:45 am

I having this problem frequently in v5 simulator. When ever I fly to New destination in long haul flight, after 6 hours my flight simulator just shuts down without any warning ⚠️ I have re-open my flight simulator again and re do the flight then it will work without any crashing. It happens to all the new destination im doing, you know why this is happening? Thank you for taking time to read this.

Any help would be appreciated.

Thank you
You reported the same problem with P3Dv4?
https://www.prepar3d.com/forum/viewtopi ... 08#p215908
Best Regards,
Vaughan Martell (KDTW)

Chris0875
Posts: 4
Joined: Fri May 01, 2020 9:20 am

Re: Prepar3D V5 crash

Postby Chris0875 » Thu Jun 11, 2020 7:53 am

Yeah I did had problems with v4 but it being fixed. Now I don't have v4. I have v5 only. I have 777 and 747 aircrafts using in v5.do you know why this is happening, any help would be appreciated. Thank you

JorgenSA
Posts: 2244
Joined: Sun Mar 11, 2018 7:17 am
Location: 5 NM NE of EDXF

Re: Prepar3D V5 crash

Postby JorgenSA » Thu Jun 11, 2020 8:05 am

Chris,

With v. 5 we have a totally new situation.

So we need to know:

1. Your system specs

2. Who made the 777 and 747 aircraft you are using, and if the manufacturer says they are v. 5 compatible (IMPORTANT), and

3. The "Failing module" from Windows Event Viewer.

Jorgen
System: i7-7700K @ 4.66 GHz, ASUS Z170-A motherboard, 16 GB 3200 MHz DDR4 RAM, nVidia GTX 960 w/ 4 GB DDR5 VRAM, Windows 10 Home.

All views and opinions expressed here are entirely my own. I am not a Lockheed-Martin employee.

Martyson
Posts: 9324
Joined: Sun Mar 25, 2012 11:08 am

Re: Prepar3D V5 crash

Postby Martyson » Thu Jun 11, 2020 8:09 am

Yeah I did had problems with v4 but it being fixed. Now I don't have v4. I have v5 only. I have 777 and 747 aircrafts using in v5.do you know why this is happening, any help would be appreciated. Thank you
PMDG777 is not approved for P3Dv5.
How did you get it installed?

Is your default flight the P3D F35 at KRND?

Have you tested with a default P3Dv5 aircraft?

To try to isolate what is causing the CTD
Look in the Windows Event Viewer and get the
Faulting Module Name
example:

Note: do not look for "failing module" you will not find it.

Look for "Faulting Module Name"


Image
Best Regards,
Vaughan Martell (KDTW)

thethatchers
Posts: 1
Joined: Thu Dec 26, 2013 10:59 pm

Re: Prepar3D V5 crash

Postby thethatchers » Wed Jul 01, 2020 6:07 pm

Hi
I have both v4 and v5. V4 is perfect but v5 gets not responding after around 20 mins. below is log file. Grateful for any help.

Log Name: Application
Source: Application Error
Date: 01/07/2020 18:50:30
Event ID: 1000
Task Category: (100)
Level: Error
Keywords: Classic
User: N/A
Computer: DESKTOP-6B59TLF
Description:
Faulting application name: Prepar3D.exe, version: 5.0.31.35253, time stamp: 0x5eebf566
Faulting module name: KERNELBASE.dll, version: 10.0.18362.815, time stamp: 0xb89efff3
Exception code: 0xc0020001
Fault offset: 0x000000000003a799
Faulting process ID: 0x4e78
Faulting application start time: 0x01d64fcc1770b9fa
Faulting application path: D:\Program Files\Lockheed Martin\Prepar3D v5\Prepar3D.exe
Faulting module path: C:\WINDOWS\System32\KERNELBASE.dll
Report ID: 7d69f3b2-27e4-4002-bf50-e016dfcc6489
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Application Error" />
<EventID Qualifiers="0">1000</EventID>
<Level>2</Level>
<Task>100</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2020-07-01T17:50:30.480521600Z" />
<EventRecordID>3705</EventRecordID>
<Channel>Application</Channel>
<Computer>DESKTOP-6B59TLF</Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data>Prepar3D.exe</Data>
<Data>5.0.31.35253</Data>
<Data>5eebf566</Data>
<Data>KERNELBASE.dll</Data>
<Data>10.0.18362.815</Data>
<Data>b89efff3</Data>
<Data>c0020001</Data>
<Data>000000000003a799</Data>
<Data>4e78</Data>
<Data>01d64fcc1770b9fa</Data>
<Data>D:\Program Files\Lockheed Martin\Prepar3D v5\Prepar3D.exe</Data>
<Data>C:\WINDOWS\System32\KERNELBASE.dll</Data>
<Data>7d69f3b2-27e4-4002-bf50-e016dfcc6489</Data>
<Data>
</Data>
<Data>
</Data>
</EventData>
</Event>


Return to “Other Support Questions”

Who is online

Users browsing this forum: Jerrymc3 and 29 guests