v3.4.18 SLI major issue

Any issues, problems or troubleshooting topics related to the Prepar3D client application.
vgbaron
Posts: 573
Joined: Fri Oct 15, 2010 8:38 pm

Re: v3.4.18 SLI major issue

Postby vgbaron » Thu Dec 22, 2016 4:08 am

Beau - tried the cfg edit you posted. Had no effect. NONE of the drivers work in SLI now.


Vic

mquaedflieg
Posts: 15
Joined: Mon Nov 25, 2013 5:16 am

Re: v3.4.18 SLI major issue

Postby mquaedflieg » Thu Dec 22, 2016 10:19 am

Same here with SLI Titan X (Pascal) latest driver, in Non SLI no stutters at all.

cyclope78
Posts: 6
Joined: Sat Sep 29, 2012 12:42 pm
Location: France

cyclope78

Postby cyclope78 » Thu Dec 22, 2016 10:59 am

A new nvidia driver with some SLI correction is available. 376.48
http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/4288
But I can't test it. I'm not at home.

nemo06
Posts: 350
Joined: Sun Mar 25, 2012 1:10 pm

Re: cyclope78

Postby nemo06 » Thu Dec 22, 2016 11:18 am

cyclope78 wrote:A new nvidia driver with some SLI correction is available. 376.48
http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/4288
But I can't test it. I'm not at home.


Thanks, but this is a P3D problem not of Nvidia and in the new driver p3D is not even mentioned.

boez
Posts: 42
Joined: Thu Sep 29, 2011 9:15 am

Re: v3.4.18 SLI major issue

Postby boez » Thu Dec 22, 2016 3:42 pm

While I still maintain that this is not a driver issue I gave 376.48 a go and no change - SLI still broken.

I hadn't said in my OP that another symptom is hanging at 100% loading stage on some app starts but not all.

There seems to be some confusion (both in these forums and at avsim) over this latest 3.4.18 issue and it is getting incorrectly associated with the existing known SLI issue which DOES appear to be driver related (as using older driver solves it). With this NEW issue it does not matter what driver you use AND the symptoms are more severe (i.e. it renders the sim in SLI as UNUSEABLE!) and includes, but is not limited to, single digit fps, flashing red info text (corner text), flashing menus and so on. The EXISTING issue appeared to be limited to effects such as contrails, smoke, etc.

It would be good for LM to at least acknowledge this new issue - as it stands our choice is to no longer update Prepar3d or not use an expensive second graphics which I (and probably many others) bought especially for Prepar3d. Of course given the time of year and the fact that we can still use 3.4.14 this urgency is reduced so Happy Holidays LM Prepar3d Team and here's to a solution in 2017 (early!).

andy
boez

User avatar
laskar972
Posts: 11
Joined: Wed Oct 29, 2014 4:45 pm

Re: v3.4.18 SLI major issue

Postby laskar972 » Thu Dec 22, 2016 3:51 pm

I have disable my sli now P3D start normal
I have install the latest driver 376.48 same problem with SLI

khv
Posts: 11
Joined: Sat Nov 19, 2011 1:57 pm

Re: v3.4.18 SLI major issue

Postby khv » Thu Dec 22, 2016 4:14 pm

Same here with SLI STRIX-GTX980 !!!

With last driver !!!

User avatar
Thundercat710
Posts: 5
Joined: Wed Jun 25, 2014 11:30 pm

Re: v3.4.18 SLI major issue

Postby Thundercat710 » Thu Dec 22, 2016 4:41 pm

376.48 doesn't fix it. We can roll back to the previous hotfix?

vgbaron
Posts: 573
Joined: Fri Oct 15, 2010 8:38 pm

Re: v3.4.18 SLI major issue

Postby vgbaron » Thu Dec 22, 2016 5:36 pm

@thundercat - you can roll back *IF* you kept a copy of the prior version.

@boaz - my symptoms exactly including the occasional hand at 100%.

@Beau - yes, there has been and still is an issue with the driver and SLI but prior to this update we could at least roll back to an earlier driver and use SLI. This update has effectively killed SLI.

Vic

User avatar
omera60
Posts: 13
Joined: Wed Mar 05, 2014 3:40 pm

Re: v3.4.18 SLI major issue

Postby omera60 » Fri Dec 23, 2016 8:17 am

Done all the suggested actions, no luck, reverted back to 3.4.14. 2 GTX 780 msi here.
Image

Adam Breed
Lockheed Martin
Posts: 1191
Joined: Mon Sep 20, 2010 6:17 pm

Re: v3.4.18 SLI major issue

Postby Adam Breed » Sat Dec 24, 2016 2:42 pm

All,

We are investigating. Thanks for the reports.

Regards,
Adam
Prepar3D® Engineering Project Manager

vgbaron
Posts: 573
Joined: Fri Oct 15, 2010 8:38 pm

Re: v3.4.18 SLI major issue

Postby vgbaron » Sat Dec 24, 2016 4:49 pm

That's all we can ask Adam.

Thanx and a Merry Christmas to all the P3D team!

Vic

cyclope78
Posts: 6
Joined: Sat Sep 29, 2012 12:42 pm
Location: France

cyclope78

Postby cyclope78 » Sat Dec 24, 2016 5:10 pm

That is a good news.
Joyeux Noël from France

Marc

Ronharr
Posts: 24
Joined: Sat Feb 22, 2014 5:15 pm

Re: v3.4.18 SLI major issue

Postby Ronharr » Thu Dec 29, 2016 10:09 pm

I have exactly the same trouble. Is it possible to download and reinstall the hotfix 1 client.msi?
Ron

User avatar
omera60
Posts: 13
Joined: Wed Mar 05, 2014 3:40 pm

Re: v3.4.18 SLI major issue

Postby omera60 » Wed Jan 04, 2017 4:10 pm

Hi Guys,

Does anyone know if there is any kind of news/updates on this matter?
Image


Return to “Prepar3D Client Application Questions”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 11 guests