v3.4.18 SLI major issue

Any issues, problems or troubleshooting topics related to the Prepar3D client application.
boez
Posts: 43
Joined: Thu Sep 29, 2011 9:15 am

v3.4.18 SLI major issue

Postby boez » Tue Dec 20, 2016 7:25 pm

Win 10x64
Nvidia driver 368.22 (i.e. pre effects flickering issue).
refresh 30hz
980Ti SLI/4790K@4.8

I've been using SLI trouble free since official support commenced but this latest update has major issues on my system. I don't mean the flickering smoke/contrails effects issue that has been already reported (I wasn't seeing this as I hadn't updated my drivers) - even the red info text in each corner is flickering along with the drop down menus and I appear to be getting 5-10fps whereas in the previous 3.4.14 client I held 30fps in most situations (large cities excepted). Once I turn off SLI (or reinstall 3.4.14) the issue goes away and I'm back to 30fps (reduced settings as no SLI of course!).

I installed the latest nvidia driver but same issue displayed so removed.

I've tied all the usually fixes, delete shaders, delete config, full re-install of client, content and scenery, etc. no change.

The issue is repeatable with SLI on/off.

Anyone else?

andy
boez

cyclope78
Posts: 6
Joined: Sat Sep 29, 2012 12:42 pm
Location: France

Re: v3.4.18 SLI major issue

Postby cyclope78 » Tue Dec 20, 2016 9:59 pm

With nvidia inspector try to set "SLI compatibility bits (DX10+DX11)" to 0x000000 (If you are set any other value).

edit:
Sorry that is not the good solution. Set SLI compatibility bits to 0x000000 stop the SLI mode

Marc

vgbaron
Posts: 573
Joined: Fri Oct 15, 2010 8:38 pm

Re: v3.4.18 SLI major issue

Postby vgbaron » Wed Dec 21, 2016 4:38 am

Andy - I have the exact same issue. I was using 372.80 just fine in SLI and the update gave me the flickering menus, text and the choppy single digit FPS. So far haven't found a driver that works!

Vic

nemo06
Posts: 350
Joined: Sun Mar 25, 2012 1:10 pm

Re: v3.4.18 SLI major issue

Postby nemo06 » Wed Dec 21, 2016 11:19 am

Thanks guys, I use SLI and, therefore, it is best that I do not do the update.

cyclope78
Posts: 6
Joined: Sat Sep 29, 2012 12:42 pm
Location: France

Re: v3.4.18 SLI major issue

Postby cyclope78 » Wed Dec 21, 2016 11:55 am

nemo06 wrote:Thanks guys, I use SLI and, therefore, it is best that I do not do the update.

I'll go back to the previous version.
Hotfix 1 and driver 373.06 for my 970 SLI/4790K@4.6

Marc

User avatar
Beau Hollis
Lockheed Martin
Posts: 1504
Joined: Wed Oct 06, 2010 3:25 pm

Re: v3.4.18 SLI major issue

Postby Beau Hollis » Wed Dec 21, 2016 12:05 pm

Nvidia is aware of the issues with the latest driver are looking into it. We added a new check each frame to query the GPU to see if there was a driver crash. We are not aware of any issues calling this each frame in SLI, but we did add a configuration option to disable the check in case there were any side effects on specific gpu/driver combinations.

To disable the GPU driver crash check:

Code: Select all

-------------------------------------
Prepar3D.cfg
-------------------------------------
[graphics]
ShowDeviceLostWarning=0
------------------------------------


Thanks
Beau Hollis
Prepar3D Rendering System Lead

nemo06
Posts: 350
Joined: Sun Mar 25, 2012 1:10 pm

Re: v3.4.18 SLI major issue

Postby nemo06 » Wed Dec 21, 2016 1:03 pm

Beau,

tested and not works.

vgbaron
Posts: 573
Joined: Fri Oct 15, 2010 8:38 pm

Re: v3.4.18 SLI major issue

Postby vgbaron » Wed Dec 21, 2016 4:56 pm

Beau - it's not just the LATEST driver. My old 372.80 driver was working but none of the later drivers were. After the update, my 372.80 is now flashing along with all subsequent versions.

Vic

boez
Posts: 43
Joined: Thu Sep 29, 2011 9:15 am

Re: v3.4.18 SLI major issue

Postby boez » Wed Dec 21, 2016 8:36 pm

Yep agree with Vic previous version 3.4.14 no issue with older driver. New version 3.4.18 doesn't work with same driver. To me this is an LM issue in latest client and not a driver issue.

Also this is not the same effects issue that has been reported but this kills all functionality (flashing screen, text, menu, etc) and so is a no-no for SLI users.

djfabio69
Posts: 24
Joined: Tue Jul 02, 2013 11:47 pm

Re: v3.4.18 SLI major issue

Postby djfabio69 » Wed Dec 21, 2016 8:50 pm

I have exactly the same problem...before hotfix no issues1

tapo747
Posts: 5
Joined: Sun Feb 08, 2015 2:56 am

Re: v3.4.18 SLI major issue

Postby tapo747 » Wed Dec 21, 2016 10:30 pm

I have the same issue.

User avatar
laskar972
Posts: 11
Joined: Wed Oct 29, 2014 4:45 pm

Re: v3.4.18 SLI major issue

Postby laskar972 » Wed Dec 21, 2016 11:03 pm

same problem with 2 gtx 1080

macbrowndog
Posts: 1
Joined: Wed Dec 25, 2013 3:30 am

Roll Back to V3.4 Hotfix 1

Postby macbrowndog » Thu Dec 22, 2016 2:38 am

Here's my problem..

Updated to V3,4 Hot Fix2 with major problems with SLI... I purchased a SLI computer 2 x 980ti 6700k specifically for P3D .. everything was working fine on V3.4 Hotfix 1 ... I cannot roll back to this version as the last full download I did was V3.3 and did not keep a copy of V3.4 Hotfix 1 client.

How can I download V3.4 Hotfix 1 ?

Andrew

User avatar
Thundercat710
Posts: 5
Joined: Wed Jun 25, 2014 11:30 pm

Re: v3.4.18 SLI major issue

Postby Thundercat710 » Thu Dec 22, 2016 3:00 am

I've got it, as well.

Akasah
Posts: 1
Joined: Thu Dec 22, 2016 4:02 am

Re: v3.4.18 SLI major issue

Postby Akasah » Thu Dec 22, 2016 4:04 am

Same here.
Two GTX 1080 and with the latest driver


Return to “Prepar3D Client Application Questions”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 14 guests