[RESOLVED] P3D 4.4 created issues when attaching objects

obinder
Posts: 124
Joined: Sun Jun 08, 2014 9:43 am

[RESOLVED] P3D 4.4 created issues when attaching objects

Postby obinder » Mon Feb 11, 2019 10:19 pm

Hello @ll,

in previous versions of P3D it was possible to attach sim objects to each other using the appropriate SimConnect methods. This worked really well, even when cascading = attaching multiple objects to each other, like a chain.

In P3D V4.4, these secondary attached objects have acquired a delay in rendering, they are no longer rigidly attached, but they lag behind - this becomes most annoying when the "master" object is moving and the attachment is creeping away from the point that it was attached to.

This issue breaks a few key features of our apps. It would be good to know if this change was intentional or if it is more of a bug - and if there is hope that it will return to proper operations with a P3D update in the future?

Best regards
Oliver Binder
Lorby-SI

Clifton Crane
Lockheed Martin
Posts: 999
Joined: Tue Sep 25, 2012 2:34 pm

Re: P3D 4.4 created issues when attaching objects

Postby Clifton Crane » Tue Feb 26, 2019 4:55 pm

Hi Oliver,

Can you confirm this worked in v4.3 or have you narrowed this down to a specific version where this stopped working?
Thanks.
Clifton Crane
Prepar3D® Software Engineer Sr.

obinder
Posts: 124
Joined: Sun Jun 08, 2014 9:43 am

Re: P3D 4.4 created issues when attaching objects

Postby obinder » Wed Feb 27, 2019 8:34 am

Hello Clifton,

in 4.3 everything is working fine. The issue arises in 4.4 when you cascade objects with SimConnect - object_1 attached to object_2 attached to object_3. This worked fine in all versions before 4.4

Comparison with identical code:

Image

Image

Bucket is attached to helicopter, blue disk is attached to bucket. When the helicopter starts moving, the blue disk lags behind in 4.4 but not in 4.3.

Since version 4.0 the snychronization of the movements of independent objects (like AI planes etc.) has become continually worse. I have a few apps where object movement is synchronized programmatically, and lags & fluttering have been increasing with every version since the 4.0 (shot in the dark: as if certain processes have been relocated to separate threads and are now slightly out of synch).

btw. it would be really nice to have a method to relocate the attached object at runtime (x,y,z,p,b,h). I have a solution for this, but it has some drawbacks.

Best regards
Oliver Binder
Lorby-SI

obinder
Posts: 124
Joined: Sun Jun 08, 2014 9:43 am

Re: P3D 4.4 created issues when attaching objects

Postby obinder » Wed Apr 10, 2019 3:58 pm

Fixed with P3D version 4.5.

Many thanks to the P3D team!

Best regards
Oliver Binder
Lorby-SI


Return to “SimConnect Interface Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests