Can't Init SimConnect - error code 0x80004005

mcdonar
Posts: 93
Joined: Sat Nov 23, 2013 2:20 pm
Location: Winchester, UK
Contact:

Can't Init SimConnect - error code 0x80004005

Postby mcdonar » Wed Dec 20, 2017 4:14 pm

On starting P3D I receive the panel "Can't Init SimConnect - error code 0x80004005". On pressing its OK button, the P3D splash remains and the CPU usage remains at 0%. I am therefore not currently getting to start P3Dv4.1.

I have:
- Moved SimConnect.cfg from C:\Users\speed\OneDrive\Data Files\ to the My Documents directory on both Server and Client PC
- Ensured that Win 10 is at 1709 level
- Re-installed P3Dv4.1
- Checked that there are not multiple dll.xml files duplicating actions
- Disabled FSUIPC5
- Uninstalled SODE
- Disabled FlightBeam Manager
- Re-run the FSDT Stand-Alone Addon Manager
- Re-run the FSDT Live Update
So I am out of ideas. Have anyone additional thoughts to get me going?
Regards, Richard
https://www.youtube.com/channel/UCwLN7SF50xpMHqVvOAmiOwA
Win10 Anniv Ed, P3Dv4.3, PMDG777, FS2Crew, ASP4 + ASCA, vPilot, PFPX

User avatar
Brady Butler
Lockheed Martin
Posts: 917
Joined: Tue May 09, 2017 5:31 pm

Re: Can't Init SimConnect - error code 0x80004005

Postby Brady Butler » Wed Dec 20, 2017 4:18 pm

Hello,

To have us assist you further, could you please review this topic and let us know the results from following the troubleshooting steps? Also, can you provide the details of your system?

http://www.prepar3d.com/forum/viewtopic ... 2&t=123246

If the issue is determined to be caused by an add-on, you will likely want to reach out to the add-on developer for direct support. If they need any support with development, they should not hesitate to contact us.

Regards,
Brady
Brady Butler
Prepar3D® Software Engineer

mcdonar
Posts: 93
Joined: Sat Nov 23, 2013 2:20 pm
Location: Winchester, UK
Contact:

Re: Can't Init SimConnect - error code 0x80004005

Postby mcdonar » Wed Dec 20, 2017 6:26 pm

Hi Brady,

I am using P4Dv4.1 which I have re-installed just yesterday on my PC which has up-to-date Windows 10 Home running on an i7-7700K CPU, 16GB memory and GeForce GTX 1080 Ti.

I have followed the instructions in the FAQ and for each of:
- C:\Program Files\Lockheed Martin\Prepar3D v4 (or the modified install location):
-- %PROGRAMDATA%\Lockheed Martin\Prepar3D v4
-- %LOCALAPPDATA%\Lockheed Martin\Prepar3D v4
-- %APPDATA%\Lockheed Martin\Prepar3D v4
-- %USERPROFILE%\Documents\Prepar3D v4 Files

I have renamed each, in turn, to force P3D to re-create them, but without solving the noted problem.

Can you tell me what causes SimConnect to be executed?

I hope that you can help.
Regards, Richard
https://www.youtube.com/channel/UCwLN7SF50xpMHqVvOAmiOwA
Win10 Anniv Ed, P3Dv4.3, PMDG777, FS2Crew, ASP4 + ASCA, vPilot, PFPX

User avatar
Brady Butler
Lockheed Martin
Posts: 917
Joined: Tue May 09, 2017 5:31 pm

Re: Can't Init SimConnect - error code 0x80004005

Postby Brady Butler » Wed Dec 20, 2017 9:42 pm

That error is likely caused by a bad call from an add-on.

Regards,
Brady
Brady Butler
Prepar3D® Software Engineer

laurensw
Posts: 1
Joined: Sun Feb 19, 2017 7:24 pm

Re: Can't Init SimConnect - error code 0x80004005

Postby laurensw » Thu Jan 25, 2018 9:52 pm

he i have olso this problem is there a fix ? or some help ?

thx

User avatar
Brady Butler
Lockheed Martin
Posts: 917
Joined: Tue May 09, 2017 5:31 pm

Re: Can't Init SimConnect - error code 0x80004005

Postby Brady Butler » Thu Jan 25, 2018 10:41 pm

Hello laurensw,

Did you try the general debugging steps above?

Regards,
Brady
Brady Butler
Prepar3D® Software Engineer


Return to “SimConnect Interface Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests