Tongass Fjords X in Prepar3D

Discussion related to terrain/scenery design.
aguiar
Posts: 22
Joined: Sun Oct 02, 2011 5:57 pm
Location: Joao Pessoa

Postby aguiar » Sun May 27, 2012 8:55 am

Hi Francisco,

I have Tongass Fjords X installed in P3D with help of the "FSX -Registry-Repair-Tool" (can be provided if needed). You need to place a copy of FSX.exe, temporarily, in Prepar3D directory. Then execute the "Registry-Repair-Tool", pointing it to the "new" location of FSX.exe, i.e. to the Prepar3D directory. Execute then Tongass Fjords installer and all files will go to Prepar3D. You need to add the scenery manually to the scenery library. Besides Tongass Fjords X, I have added Return To Misty Moorings (RTMM) scenery, which works as well as in FSX

Bruno

Tatankamani
Posts: 66
Joined: Sun Jan 08, 2012 4:52 pm

Postby Tatankamani » Thu May 31, 2012 3:21 pm

Hi Francisco,

I have Tongass Fjords X installed in P3D with help of the "FSX -Registry-Repair-Tool" (can be provided if needed). You need to place a copy of FSX.exe, temporarily, in Prepar3D directory. Then execute the "Registry-Repair-Tool", pointing it to the "new" location of FSX.exe, i.e. to the Prepar3D directory. Execute then Tongass Fjords installer and all files will go to Prepar3D. You need to add the scenery manually to the scenery library. Besides Tongass Fjords X, I have added Return To Misty Moorings (RTMM) scenery, which works as well as in FSX

Bruno

jdlinn
Posts: 91
Joined: Sun Dec 22, 2013 11:48 pm

Postby jdlinn » Thu Jan 02, 2014 1:42 pm

Bruno ... can you give us a step by step procedure for adding Tongass and RTMM scenery that we could post on the RTMM site for people. (Doug Linn here, RTMM Webmaster). I put fsx.exe in the P3D root, and ran the TongassX installer ... FSADDON showed up fine. I try to add things to the World/Scenery/add area ... it looks like it adds, but nothing shows up in the scenery cfg file. I'm guessing I need that Registry repair Tool? Thank you! You can email it to contact@mistymoorings.com and I'll put it up for folks.



Doug

Saul
Posts: 3510
Joined: Mon Mar 04, 2013 1:02 pm
Location: Manchester, UK

Postby Saul » Thu Jan 02, 2014 2:08 pm

Hi Doug,



There is the migration tool that can do this for you and they have a forum discussion on which addons work or not.

http://www.flightsim.ee/products/migration-tool If you buy it you should read the documentation before using it.



There are numerous problems at the moment with backwards compatibility. LM are working to improve this but we need to wait for the update before installing most scenery.

http://www.prepar3d.com/forum-5/?mingleforumaction=viewtopic&t=4373



If you notice the date of the conversation above. They are talking about P3D v1.4 where all FSX scenery was compatible.

Now we're into P3Dv2 where currently only a few publications function correctly. Hopefully the backwards compatibility will be resolved soon.



Regards,

Saul.



Return to “Scenery Development Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests