Is P3d ever going to be fixed?

For all topics that don't fit into another category. Note that we cannot promise that any of these posts will be responded to by our development team.
JohnDH1977
Posts: 24
Joined: Sat Oct 06, 2018 10:26 pm

Is P3d ever going to be fixed?

Postby JohnDH1977 » Mon Mar 25, 2019 12:18 am

I was just wondering if LM was ever planning on fixing P3d? I have had it with all the CTD's and BSODs. I am not the only one who is having problems. It is not as if there are not posts in this forum going back literally years and years ALL reporting the same problems I am having today. I have seen posts about fixes that don't work. Drivers this... GPU that.. NTDLL here a Little Stackhash there.. the BSOD with no error log at all. The DGIX device hung crashes.. The DGIX device removed BSODs.

As you can tell I am a bit frusty and have limited pc skills. I do not have the skills or patience to have to reprogram my computer every time I have to update something or have to get drivers. Flightsimming used to be fun but now it's reduced to hoping I don't get a CTD. 5 of the last 6 flights I have attempted have ended in CTD's. Some pre departure still at the gate programming my FMC.. Others just at a random moment enroute.. But my favorite ones are the ones that happen on 5> mile final. What I need is the P3d guru who can take me step by step through what I need to do, otherwise I'm done with this sim. Do not post the standard oh we're sorry have you tried the debugging steps? yes I have and it doesn't work or I can't figure it out and need help.

IanHarr
Posts: 54
Joined: Mon Jun 25, 2012 6:22 pm

Re: Is P3d ever going to be fixed?

Postby IanHarr » Mon Mar 25, 2019 2:18 pm

This is not a technical reply but is a summary of what has worked for me. I also used to have ctd's after a few hours and have had the ctd on the ground as well.
By elimination I have found out that if I restart my PC before a flight (shut down or reset) it helps. Also if it is a long flight, I try to minimise using the PC to watch YouTube items or anything that uses a "bit of power". Mail and news are fine just not video.
My P3D v4.4 is quite stable as a result and I cannot off-hand recall the last CTD.
It seems as though P3D needs a good clean base to work off.
Maybe this helps?

Ian Harrison

User avatar
Kayla Kinzel
Lockheed Martin
Posts: 1249
Joined: Mon Aug 01, 2016 5:59 pm

Re: Is P3d ever going to be fixed?

Postby Kayla Kinzel » Mon Mar 25, 2019 4:10 pm

Hello,

Have you gone through the general debugging steps?
https://www.prepar3d.com/forum/viewtopi ... 2&t=123246

Regards,
Kayla
Prepar3D® Software Engineer

JohnDH1977
Posts: 24
Joined: Sat Oct 06, 2018 10:26 pm

Re: Is P3d ever going to be fixed?

Postby JohnDH1977 » Tue Mar 26, 2019 7:16 pm

The program Prepar3D.exe version 4.4.16.27077 stopped interacting with Windows and was closed. To see if more information about the problem is available, check the problem history in the Security and Maintenance control panel.
Process ID: 1250
Start Time: 01d4e3f9ed411d29
Termination Time: 39
Application Path: C:\Program Files\Lockheed Martin\Prepar3D v4\Prepar3D.exe
Report Id: 74277716-46b4-48f3-976d-e0bfb396975a
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:
Hang type: Cross-process

JohnDH1977
Posts: 24
Joined: Sat Oct 06, 2018 10:26 pm

Re: Is P3d ever going to be fixed?

Postby JohnDH1977 » Tue Mar 26, 2019 7:19 pm

Description
Faulting Application Path: C:\Program Files\Lockheed Martin\Prepar3D v4\Prepar3D.exe

Problem signature
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: Prepar3D.exe
Application Version: 4.4.16.27077
Application Timestamp: 5bfdbb35
Fault Module Name: ntdll.dll
Fault Module Version: 10.0.17763.348
Fault Module Timestamp: ca65c822
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 00000000000a33f9
OS Version: 10.0.17763.2.0.0.768.101
Locale ID: 1033
Additional Information 1: abcc
Additional Information 2: abcc8f7853b48d9807d6d51eb1fa5df9
Additional Information 3: abcc
Additional Information 4: abcc8f7853b48d9807d6d51eb1fa5df9

Extra information about the problem
Bucket ID: 0376ab924c18eb28b5fd4ce1aa0cf311 (1584507176008610577)




Description
Faulting Application Path: C:\Program Files\Lockheed Martin\Prepar3D v4\Prepar3D.exe

Problem signature
Problem Event Name: BEX64
Application Name: Prepar3D.exe
Application Version: 4.4.16.27077
Application Timestamp: 5bfdbb35
Fault Module Name: qw787.gau
Fault Module Version: 0.0.0.0
Fault Module Timestamp: 5bb17e61
Exception Offset: 00000000002a9264
Exception Code: c0000409
Exception Data: 0000000000000002
OS Version: 10.0.17763.2.0.0.768.101
Locale ID: 1033
Additional Information 1: 5154
Additional Information 2: 5154c65cfa4876305ad43e9b73732ff9
Additional Information 3: 7cde
Additional Information 4: 7cde1eac25a800cf81ff5043257937ab

Extra information about the problem
Bucket ID: 80e5f57bc28ae17f970bd9e90997effa (1660660482527719418)




Description
Faulting Application Path: C:\Program Files\Lockheed Martin\Prepar3D v4\Prepar3D.exe

Problem signature
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: Prepar3D.exe
Application Version: 4.4.16.27077
Application Timestamp: 5bfdbb35
Fault Module Name: ntdll.dll
Fault Module Version: 10.0.17763.348
Fault Module Timestamp: ca65c822
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 00000000000a33f9
OS Version: 10.0.17763.2.0.0.768.101
Locale ID: 1033
Additional Information 1: abccDescription
A problem caused this program to stop interacting with Windows.
Faulting Application Path: C:\Program Files\Lockheed Martin\Prepar3D v4\Prepar3D.exe

Problem signature
Problem Event Name: AppHangXProcB1
Application Name: Prepar3D.exe
Application Version: 4.4.16.27077
Application Timestamp: 5bfdbb35
Hang Signature: 0000
Hang Type: 134250752
Waiting on Application Name: dxdiag.exe
Waiting on Application Version: 10.0.17763.1
OS Version: 10.0.17763.2.0.0.768.101
Locale ID: 1033
Additional Hang Signature 1: 00000000000000000000000000000000
Additional Hang Signature 2: 0000
Additional Hang Signature 3: 00000000000000000000000000000000
Additional Hang Signature 4: 0000
Additional Hang Signature 5: 00000000000000000000000000000000
Additional Hang Signature 6: 0000
Additional Hang Signature 7: 00000000000000000000000000000000

Extra information about the problem
Bucket ID: 0df72d3a425b9d2ecdafe4b1a3f83595 (2139179799635572117)

Additional Information 2: abcc8f7853b48d9807d6d51eb1fa5df9
Additional Information 3: abcc
Additional Information 4: abcc8f7853b48d9807d6d51eb1fa5df9

Extra information about the problem
Bucket ID: 0376ab924c18eb28b5fd4ce1aa0cf311 (1584507176008610577)

Just a few of P3d's latest hits.

Brad Shiver
Lockheed Martin
Posts: 312
Joined: Fri Mar 17, 2017 3:58 pm

Re: Is P3d ever going to be fixed?

Postby Brad Shiver » Tue Mar 26, 2019 7:42 pm

Fault Module Name: qw787.gau

Our debugging steps suggest to remove your add-ons which appear to be the cause of many of your crashes. Do you get different results on a clean installation of Prepar3D?

-Brad

JohnDH1977
Posts: 24
Joined: Sat Oct 06, 2018 10:26 pm

Re: Is P3d ever going to be fixed?

Postby JohnDH1977 » Tue Mar 26, 2019 8:04 pm

Fault Module Name: qw787.gau

Our debugging steps suggest to remove your add-ons which appear to be the cause of many of your crashes. Do you get different results on a clean installation of Prepar3D?

-Brad
QW 787 and Active Sky+AS Cloud Art are the only addons I have besides sceneries. I don't suspect any of the sceneries since the CTD's happen everywhere. Location doesn't matter. 99% sure it's not scenery. There was just an update to QW787 that I just installed yesterday, but the CTD's have been happening way before that. The qw787.gau crash has also happend before the update. It's actually one of the more rare CTDs I have seen come up.

Another issue I have is my graphics drivers. No matter what driver I install I get CTD's. I am not even sure if i am doing it right. I can't pay another 40 dollars for DDU so a tip on a free utility I can use that won't be Malware or some other shady stuff would be good. I see all over where it says what to do to fix things but I just don't know what they are talking about half the time. AMD Radeon RX580 btw.. their socalled little program to update drivers is *^%* I think. I feel a little scammed tbh. You buy these products and then end up having to be some computer engineer to get the thing all to work. Any help is greatly appriciated and thanks in advance.

User avatar
aeronauta
Posts: 1501
Joined: Sun Oct 23, 2011 1:56 am
Location: Melbourne, Australia

Re: Is P3d ever going to be fixed?

Postby aeronauta » Tue Mar 26, 2019 9:43 pm

John , DDU is free, it will help to uninstall and clean all remains of old graphic drivers. look for instructions by searching DDU Graphics.

The qw787.gau is most probably a 32bit dll file , P3D V4.4 is a 64 bit app so it will fail. You are p[rbably lucky that it popped up as it could be the cause of all your problems , find the file in your gauges folder and rename it qw787.gau.off , try the flight .

also in P3D menu>options>general> application tick the box for Enable content reporting , this will produce a report at the end of a short flight with the 787 and show all the errors that the P3D system is seen and reporting... time to call QW then ...

Jorge
Jorge Roldan
OZx Developer (aero) - Hovercontrol Helicopter Certified Pilot - Spad.Next Beta Tester - VATPAC Pilot PR - Nemetz Designs Beta Tester

JohnDH1977
Posts: 24
Joined: Sat Oct 06, 2018 10:26 pm

Re: Is P3d ever going to be fixed?

Postby JohnDH1977 » Wed Mar 27, 2019 12:02 am

John , DDU is free, it will help to uninstall and clean all remains of old graphic drivers. look for instructions by searching DDU Graphics.

The qw787.gau is most probably a 32bit dll file , P3D V4.4 is a 64 bit app so it will fail. You are p[rbably lucky that it popped up as it could be the cause of all your problems , find the file in your gauges folder and rename it qw787.gau.off , try the flight .

also in P3D menu>options>general> application tick the box for Enable content reporting , this will produce a report at the end of a short flight with the 787 and show all the errors that the P3D system is seen and reporting... time to call QW then ...

Jorge
Renaming qw787.gau as you suggest did not work. It just made all the screens black and none of the switches worked. They were pressable but did not function. There was no ambient sound in the cockpit anymore. I renamed it back without the .off and everything worked again.

I never was known for my patience. I think that may be a part of my problem. After taking a step back for a while and coming back and calmly woring on it I downladed DDU and ran it. Installed the latest AMD drivers. Going to have to do a flight tomorrow. To be continued.

Thanks
John

Tamba765
Posts: 66
Joined: Tue May 30, 2017 11:42 pm

Re: Is P3d ever going to be fixed?

Postby Tamba765 » Tue Apr 09, 2019 2:53 am

No wonder X-Plane is rapidly becoming a favorite with developers within the last couple of years. I'm seeing a lot of really nice scenery I'd like to have, being made for X-Plane instead of P3Dv4. I've spend many hundreds of dollars for P3Dv4 addons in the last couple of years, and I'm beginning to wonder if I made a mistake in doing so. P3Dv4 was supposed to be the Gold Standard for flight simulation. Frankly, this doesn't seem to be the case anymore. I can't afford to start all over again. I've seen many posts on different forums with these same comments. It would be nice to hear from some LM people about this, and maybe get some positive feedback. Thanks.
Pete Locascio
Pete Locascio


Return to “Miscellaneous”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests