Search found 48 matches

by dtudin01
Wed May 04, 2016 12:06 pm
Forum: Simulation Object Development Questions
Topic: ISimObject sound config questions
Replies: 12
Views: 4009

Re: ISimObject sound config questions

Hi Clifton, So, again my understanding with the linking of the sounds is that they will trigger together, but they don't actually affect each other, right? The second one will do it's own thing according to it's settings, just at the same time as the first one, right? Why would the [combustion1] sec...
by dtudin01
Tue May 03, 2016 8:15 pm
Forum: Prepar3D Professional Plus Client Application Questions
Topic: [RESOLVED] unable to see DIS traffic
Replies: 4
Views: 2730

Re: unable to see DIS traffic

Hi Clifton, DragSu,

Ok, thank you. I didn't know routers had a hate on for 255.255.255.255, so that's news to me! I'll keep this in mind going forward, though.

Thanks,
david
by dtudin01
Tue May 03, 2016 8:08 pm
Forum: Simulation Object Development Questions
Topic: ISimObject sound config questions
Replies: 12
Views: 4009

Re: ISimObject sound config questions

Hi Clifton, Yes and no. First off - I tried the WheeledTank sample, and put in my F35 combustion sounds, and used those settings you gave - it sounds just as I'd expected it to, and how the F35 sounds. When the rpm gets up there, it still sounds like a continuous smooth sound. I copied those setting...
by dtudin01
Mon May 02, 2016 8:14 pm
Forum: Prepar3D Professional Plus Client Application Questions
Topic: [RESOLVED] unable to see DIS traffic
Replies: 4
Views: 2730

Re: unable to see DIS traffic

Ok, weird. I set the last value in my subnet to 0, and it appears to be working!
by dtudin01
Mon May 02, 2016 7:20 pm
Forum: Prepar3D Professional Plus Client Application Questions
Topic: [RESOLVED] unable to see DIS traffic
Replies: 4
Views: 2730

[RESOLVED] unable to see DIS traffic

Hi, I'm having a bit of trouble getting the DIS interface working in Pro Plus, here. I'm a little confused about the network settings, the subnet mask in particular. I've got it set to the localhost for the IP, so 127.0.0.1, and I'm attempting to just broadcast, and I want to set my subnet mask to 2...
by dtudin01
Thu Apr 28, 2016 6:12 pm
Forum: Simulation Object Development Questions
Topic: ISimObject sound config questions
Replies: 12
Views: 4009

Re: ISimObject sound config questions

Hi Ron, That's interesting - I was interpreting that as the pitch played at that output level - ie: my combustion value from 0.0 through 1.0, not the position it the sound file. So in my case, if my PercentRpm is tied to my combustion sounds, and if it is less than 0.50, the sound doesn't play. When...
by dtudin01
Thu Apr 28, 2016 1:13 pm
Forum: Simulation Object Development Questions
Topic: ISimObject sound config questions
Replies: 12
Views: 4009

Re: ISimObject sound config questions

I'm thinking that your code is trying to update the engine too quickly, but I am not sure. You may have to do some checking as to the delta argument in the update and say play the sound less often. No kidding? I have my ISimulator set to 100hz... could that really be it? I'll have to try slowing it...
by dtudin01
Thu Apr 28, 2016 11:30 am
Forum: Simulation Object Development Questions
Topic: ISimObject sound config questions
Replies: 12
Views: 4009

Re: ISimObject sound config questions

Hi Ron, Welcome to the world of P3D(FSX) SDK issues - thanks for finding this documentation error. Yes I believe it should be a Bool in the documentation not percent. lol, all right. :) Yes, it's been a while since I've really had to dig deep into P3D/ESP/FSX. but I've noticed when my PercentRpm val...
by dtudin01
Wed Apr 27, 2016 7:31 pm
Forum: Simulation Object Development Questions
Topic: ISimObject sound config questions
Replies: 12
Views: 4009

ISimObject sound config questions

Hi, I'm trying to add some sounds to my ISimObject aircraft, and I'm having a few issues that I'm a little confused about. For my sounds, for starters, I copied the included F35 sounds, to give me something to work with. I have some set up, but I'm also getting some weird audio effect when my plane ...
by dtudin01
Fri Apr 15, 2016 4:29 pm
Forum: Simulation Object Development Questions
Topic: [RESOLVED] Setting object's body velocity?
Replies: 6
Views: 2178

Re: Setting object's body velocity?

Hi Mike,

Great, thanks!

Also - found out my position/orientation values were getting truncated - fixed that and now it's all nice and smooth!

Thanks,
david
by dtudin01
Fri Apr 15, 2016 1:14 pm
Forum: Simulation Object Development Questions
Topic: [RESOLVED] Setting object's body velocity?
Replies: 6
Views: 2178

Re: Setting object's body velocity?

Hi Mike, So I'm getting my velocity in body coordinates, and then using the matrix class from the example to convert them to world. When I get my position, I will set it to the matrix by calling Matrix.Update with my orientation, then call BodyToWorld with my body velocity. Just to make sure I have ...
by dtudin01
Fri Apr 15, 2016 12:51 pm
Forum: Simulation Object Development Questions
Topic: [RESOLVED] Setting object's body velocity?
Replies: 6
Views: 2178

Re: Setting object's body velocity?

Hi Mike,

Ok, that's great. But they don't affect the movement of the vehicle at all?

Yes, I'm seeing the jerkiness when in the virtual cockpit as well. I'm setting the delta time as in the example, basically passing it through from the update parameter.

Thanks,
david
by dtudin01
Thu Apr 14, 2016 5:16 pm
Forum: Simulation Object Development Questions
Topic: [RESOLVED] Setting object's body velocity?
Replies: 6
Views: 2178

[RESOLVED] Setting object's body velocity?

Hi, I'm currently trying to get an ISimObject plugin working, and receiving some position updates from an external sim using a little udp socket in my ISimulation class. It seems to be working, but the movement is a little jerky in Prepar3d, so I'm trying to understand why. First off, I set my ISimu...
by dtudin01
Wed Apr 06, 2016 7:45 pm
Forum: Simulation Object Development Questions
Topic: Animating aircraft model
Replies: 8
Views: 3581

Re: Animating aircraft model

Hi Mike,

Ok, thank you! I did not see that modeldef file in the sampleAirplane folder. This definitely helps clarify how the sample is working.

Does this same method also apply to gauges, etc inside the cockpit?

Thanks,
david
by dtudin01
Tue Apr 05, 2016 12:54 pm
Forum: Simulation Object Development Questions
Topic: Animating aircraft model
Replies: 8
Views: 3581

Re: Animating aircraft model

Any thoughts on this? Is using the ISimObject only recommended when creating new vehicle models? If so, do these properties I set in the code need to be named in such a way that the 3d model will animate properly? If I want to use an existing model, how can I get the parts to animate? What should I ...

Go to advanced search