Search found 457 matches

by Clifton Crane
Mon Apr 24, 2017 9:51 pm
Forum: Scenery Development Questions
Topic: Trying to export a model from 3ds Max with no succes
Replies: 4
Views: 588

Re: Trying to export a model from 3ds Max with no succes

Hi Michael,

All models must have a friendly name and a GUID associated with it. These can be added via Aces Tools > LOD and Export Tool > LOD Tool.
by Clifton Crane
Mon Apr 24, 2017 9:23 pm
Forum: Hardware Specific Questions
Topic: Saitek Combat Rudder Pedals
Replies: 1
Views: 238

Re: Saitek Combat Rudder Pedals

Hello,

Are you sure that the keybindings for the rudder pedals are correct? Also, have you tried calibrating your device from within Prepar3D via Settings > Controls > Calibration Tab > Calibrate Device or was this done from Windows Control Panel?

Thanks.
by Clifton Crane
Mon Apr 24, 2017 9:21 pm
Forum: Hardware Specific Questions
Topic: [RESOLVED] Throttles will not calibrate
Replies: 4
Views: 390

Re: Throttles will not calibrate

Hello,

Have you tried calibrating your device from within Prepar3D via Settings > Controls > Calibration Tab > Calibrate Device or was this done from Windows Control Panel?

Thanks.
by Clifton Crane
Mon Apr 17, 2017 4:58 pm
Forum: Hardware Specific Questions
Topic: Controller Calibration ineffective
Replies: 10
Views: 447

Re: Controller Calibration ineffective

Hello Electric_Vel0city,

What is your full version number of Prepar3D? The latest version is 3.4.22. I would recommend doing a client update to the latest version.

Thanks.
by Clifton Crane
Mon Apr 17, 2017 2:07 pm
Forum: Hardware Specific Questions
Topic: Controller Calibration ineffective
Replies: 10
Views: 447

Re: Controller Calibration ineffective

Hello,

Have you tried calibrating the device from within Prepar3D via Settings > Controls > Calibration Tab > Calibrate Device?

Thanks.
by Clifton Crane
Tue Apr 04, 2017 3:12 pm
Forum: Prepar3D Professional Plus Client Application Questions
Topic: [RESOLVED] Prosim737 addon aircraft not working with Multichannel
Replies: 10
Views: 811

Re: Prosim737 addon aircraft not working with Multichannel

Hello,

Multichannel requires that content and scenery be the same as the host for each client machine. This is likely why the vehicle is failing to load.
by Clifton Crane
Mon Mar 27, 2017 1:53 pm
Forum: Other Support Questions
Topic: Control Mappings
Replies: 5
Views: 675

Re: Control Mappings

Hi Doogles,

How were you able to solve or work around the issue?

Thanks.
by Clifton Crane
Thu Mar 23, 2017 10:34 pm
Forum: Other Support Questions
Topic: Value Key issue
Replies: 2
Views: 229

Re: Value Key issue

Hello,

Try running the installer and Prepar3D as Administrator.
by Clifton Crane
Thu Mar 23, 2017 4:37 pm
Forum: Prepar3D Installation and Installer Questions
Topic: Prepar3D Academic and Professional Coexistence
Replies: 7
Views: 554

Re: Prepar3D Academic and Professional Coexistence

Hello, You can view our License Comparison page for detailed information on licenses: http://www.prepar3d.com/product-overview/prepar3d-license-comparison/ We cannot provide advice on usage and recommend you read the EULA. Each license has an associated EULA, which can be found here: http://www.prep...
by Clifton Crane
Wed Mar 22, 2017 3:56 pm
Forum: Prepar3D Installation and Installer Questions
Topic: Prepar3D Academic and Professional Coexistence
Replies: 7
Views: 554

Re: Prepar3D Academic and Professional Coexistence

Novawing24,

If you have both an Academic and a Professional license, you may be able to do client only "updates" to test between the two versions.
by Clifton Crane
Mon Mar 20, 2017 10:00 pm
Forum: Hardware Specific Questions
Topic: CH Pro Throttle configuration issues in P3D v3.4
Replies: 2
Views: 436

Re: CH Pro Throttle configuration issues in P3D v3.4

Hi Andy, I can calibrate everything apparently successfully in the P3D settings panel. I have only the appropriate axes defined on each of the three products and all seem to have calibrated ok, but when I try and fly, the throttle slider has no effect, I have to use the mouse or keyboard. Did you ca...
by Clifton Crane
Thu Mar 16, 2017 11:06 pm
Forum: Multiplayer Specific Questions
Topic: Losing Peripheral Devices when Hosting Multiplayer
Replies: 10
Views: 1101

Re: Losing Peripheral Devices when Hosting Multiplayer

Do the devices correctly show in the Windows Control Panel under the Devices and Printers section at the time of the issue?
by Clifton Crane
Thu Mar 16, 2017 10:28 pm
Forum: Other Support Questions
Topic: Problem with frozen camera and controlls.
Replies: 1
Views: 226

Re: Problem with frozen camera and controlls.

Hello,

Can you please check that the "Enable Controls" checkbox was not accidentally unchecked. This can be found in Settings > Controls > Calibration Tab.

Thanks.
by Clifton Crane
Thu Mar 16, 2017 10:13 pm
Forum: Multiplayer Specific Questions
Topic: Losing Peripheral Devices when Hosting Multiplayer
Replies: 10
Views: 1101

Re: Losing Peripheral Devices when Hosting Multiplayer

Hello,

A few questions:
  1. Are you in a shared cockpit session?
  2. If you unplug the device and plug it back in, do controls start to work again?
  3. Are you sure joystick controls were not accidentally disabled using the Ctrl+K shortcut? This is the default key binding.
Thanks.
by Clifton Crane
Thu Mar 09, 2017 5:44 pm
Forum: Scenario Development (SimDirector) Questions
Topic: VirtualInstructorSessionAction nowhere to be found in catolog
Replies: 2
Views: 446

Re: VirtualInstructorSessionAction nowhere to be found in catolog

Hello,

Virtual Instructor Sessions and Virtual Instructor Actions can be added while in the Virtual Instructor mode via the Sessions tab on the left.

Go to advanced search